Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel budućem premijeru

Gradonačelnik Siska traži od Milanovića akciju zbog Željezare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stranicama Grada Siska objavljen je apel gradonačelnika Dinka Pintarića upućen budućem premijeru Zoranu Milanoviću u kojem ga moli da se osobno i hitno uključi u rješavanje problema oko sisačke Željezare.

'Grad Sisak stoji iza opravdanih gospodarsko-socijalnih zahtjeva Sindikata metalaca Hrvatske u CMC-u kojima se od CMC-a i Vlade Republike Hrvatske traži da se što hitnije pronađe novi kupac koji će zadržati sve radnike CMC-a sa svim njihovim stečenim pravima, te odmah nastaviti proizvodnju u ovoj tvornici.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Naime, tvrtka CMC Sisak godišnje je u gradski proračun za komunalnu naknadu uplaćivala 4.42 milijuna kuna, a kroz prirez i porez na dohodak 1.100 zaposlenika ove tvornice u gradski se proračun uplaćivalo 6.36 milijuna kuna.

Osim toga, zbog odlaska CMC-a doći će do paralize života u gradskom naselju Caprag, naselju kojem živi oko 6.000 stanovnika i u kojem je većina radnika vezana za CMC. Ukoliko se radnicima ne osigura posao i plaća, moji sugrađani neće moći izvršavati ni svoje obveze plaćanja računa za struju, vodu, odvoz smeća, centralnog grijanja čime će, osim gradskog proračuna, u probleme doći i poslovanje gradskih, ali i državnih tvrtki.

Stoga smo Vam, kao budućoj najodgovornijoj osobi u državi, slobodni predložiti da se što hitnije stupi u kontakt sa svim kupcima koji su u prijašnjim postupcima prodaje Željezare Sisak bili zainteresirani za kupovinu ove tvornice kao i subjektima koji obavljaju istu ili sličnu djelatnost, jer bi netko od njih mogao pronaći ekonomsku opravdanost kupnje moderniziranih pogona CMC-a.

Također Vam, kao jedno od rješenja, predlažemo da se država direktno uključi u rješenje problema na način da, kroz Vama odgovarajući modalitet, preuzme nastavak proizvodnje i isplatu plaća zaposlenicima u Željezari Sisak do pronalaženja novog kupca.

Kao čelnik grada, kojem u slučaju hitnog nerješavanja ovog problema prijeti paraliza sustava, molim Vas da se osobno aktivno uključite u rješavanje ovog problema, a ja i moje službe stojimo Vam na raspolaganju za sve potrebne akcije', stoji u pismu gradonačelnika budućem predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene