Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko mu ne brani politiku

Bandić u niskom startu za izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ozbiljno se priprema za izbore. Osnovao je Udrugu "Klub liste birača Milana Bandića".

Milan Bandić osnovao je Udrugu, a krajnji cilj mu je - osnivanje nove političke stranke. Zbog pokrenutih istraga, Bandić ne smije obnašati dužnost gradonačelnika. No, zakon mu ne zabranjuje da se bavi politikom.

Milan Bandić ozbiljno se priprema za izbore. Nova Udruga "Klub liste birača Milana Bandića" - okupila se na staroj adresi - na kojoj je već imao izborni stožer.

'Pa ja se nikad nisam ni prestao aktivno baviti politikom. Polako, tejk izi, polako, sve u svoje vrijeme, mislim da nemamo nikakve hiće, nikakve žurbe', kazao je Bandić u svom stilu, a tako odgovara i na pitanje o konkretnim namjerama kada su izbori u pitanju:

'Pa, pa ja mislim koji su po redu sada, prvi? Što ja znam koji će bit - ne znam ja još ništa. Ja samo znam da koji god budu će bit udri po mojoj grbači.'

Puno jasnija, njegova je dugogodišnja zamjenica. Za sada su tek Udruga. Već na proljeće nova politička stranka.

Pročitajte i ovo Ilustracija gradsko izborno povjerenstvo Kako zaraditi na dan izbora: Objavljen poziv za Zagreb, ima jedan uvjet Opet krive zastave u Zagrebu? BANDIĆEVA OSTAVŠTINA Je li Tomašević smanjio broj zastava po Zagrebu: Novi gaf u metropoli, koliko to sve plaćamo?

'Tajming prepuštam gradonačelniku Bandiću, ali doista smo krenuli na vrijeme kako bi se pripremili kvalitetno za parlamentarne izbore', kaže Jelena Pavičić Vukičević, predsjednica Udruge "Klub liste birača Milana Bandića".

'Policija kontaktira volontere! Aktualna vlast pokušava zastrašiti građanske aktiviste'

Do sada im se, kaže, priključilo gotovo tisuću članova. No, Bandić ne žuri s otkrivanjem prvih poteza.

U Gradskoj skupštini Bandić ima koalicijsku većinu. Prijevremene izbore za gradonačelnika u Zagrebu ne žele izazivati - uvjerava njegova politička suradnica. Kaže da podršku među biračima očekujemo i kod lijevih i kod desnih.

Na prvom sastanku nije bila. Zbog milijunske istrage koju je protiv Bandića USKOK pokrenuo u slučaju "Agram" - ne smiju se viđati. Na popisu je svjedoka.

On poslove gradonačelnika ne smije obnašati. A da se bavi politikom, zakon mu ne zabranjuje.

Dok okuplja istomišljenike, Bandić čeka i odluku Ustavnog suda. Žalio im se što ne može obavljati dužnost gradonačelnika. A na to mjesto ostavku zasad ne misli dati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene