Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Dječak pregažen na pješačkom prijelazu

Nakon tragedije u Samoboru: ''Nikakvi pritisci neće nas spriječiti da na Trgu zatvorimo promet''

Tragedija na pješakom prijelazu (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Tragedija na pješakom prijelazu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon nedavnog tragičnog događaja na glavnom trgu u Samoboru kada je poginulo dijete, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak poručio je u petak kako ga više nikakvi pritisci neće spriječiti u realizaciji dugogodišnje ideje da na tom trgu djelomično ili potpuno zatvori promet.

"Već godinama građani Samobora žale se na prometna rješenja u centru grada, no glasna manjina uspijevala je spriječiti Gradsku upravu u donošenju konkretnih promjena. No, nakon nedavnog tragičnog događaja na gradskom trgu, gradonačelnik Krešo Beljak odlučio je kako ga nikakvi pritisci više neće spriječiti u realizaciji dugogodišnje ideje te je pokrenuo postupak kojim će se značajno povećati sigurnost sudionika u prometu, osobito pješaka i djece", priopćio je Ured gradonačelnika Grada Samobora.

Pročitajte i ovo U teškoj prometnoj nesreći u Sisku poginuo mlađi muškarac u Sisku Objavljeni detalji strašne nesreće: 18-godišnji vozač udario u ogradu i nakon prevrtanja ispao iz automobila Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca"

Navodi kako će se u donošenje rješenja uključiti struka i sve nadležne institucije, stoga će i sam postupak zahtijevati određeno vrijeme potrebno za usklađivanje svih pravila i regulativa.

"O detaljima će javnost biti obaviještena čim se donese jedinstveno mišljenje, no već sada možemo najaviti kako će promjene podrazumijevati djelomično ili potpuno zatvaranje prometa na glavnom trgu u Samoboru", ističe se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Grada Samobora.

U teškoj prometnoj nesreći koja se 18. studenog dogodila u Samoboru, jedno je dijete poginulo, a drugo je lakše ozlijeđeno. Nesreća se dogodila na obilježenom pješačkom prijelazu na Trgu kralja Tomislava kada je osobni automobil naletio na majku s dvoje djece koji su u tom trenutku prelazili cestu. Prometnu nesreću izazvala je 73-godišnja vozačica zbog neprilagođene brzine, utvrdila je zagrebačka policija. Žena je vozila automobil Smart zagrebačkih oznaka Trgom kralja Tomislava i zbog neprilagođene brzine na obilježenom pješačkom prijelazu naletjela na dvoje djece u pratnji majke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene