Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo pitanje, takav odogovor

Gradonačelnik Kerum će razgovarati s poduzetnikom Kerumom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Referenduma o smjeni splitskog gradonačelnika Željka Keruma neće biti. Gradska oporba nema dovoljnu većinu u gradskom vijeću pa referendum neće biti raspisan.

Na sjednici Gradskog vijeća nije pojavio HDZ-ovac Tomislav Gojo, jedan od 12 vijećnika koji su prije dva tjedna potpisali zahtjev za izvanrednom sjednicom zbog katastrofalne reakcije gradske vlasti na snježno nevrijeme, prenosi Dalmacija News. To je bio i povod odustajanja od raspisivanja referenduma.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

'Neću tražiti raspravu o referendumu i raspuštanju Gradskog vijeća jer ne bismo imali većinu', rekao je Marin Jurjević, SDP-ov vijećnik. Nije to, međutim bila jedina promjena na današnjoj sjednici gradskog vijeća u Splitu.

>> Ništa od Kerumove smjene: HDZ nije raspravljao o referendumu

Luka Roguljić, koji je dosad bio jedini vijećnik u HSP-a, obavijestio je kolege kako će od današnje sjednice djelovati kao nezavisni vijećnik.

No, oko zahtjeva za referendum postoje i druge nedoumice. Tako je vijećnik HČSP-a Luka Podrug rekao kako zahtjev za referendum o smjeni gradonačelnika o kojem govori Jurjević uopće ne postoji.

Sa sjednice vijeća je povučeno i pitanje Zapadne obale, a SDP-ova vijećnica Aida Batarelo naglasila je sumnju kako u tom projektu gradonačelnik Kerum pogoduje poduzetniku Kerumu.

Kerum joj je u istom tonu i odgovorio. 'Razgovarat ću s poduzetnikom Kerumom i gradskim službama pa ćete o tome dobiti pisani izvještaj', rekao je Kerum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene