Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sredio' dodatak na plaću

Još jedan gradonačelnik pod istragom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik još jednog hrvatskog grada našao se na meti policijske istrage.

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv gospićkoga gradonačelnika i čelnika gradskog HDZ-a Petra Krmpotića zbog sumnje da je s još dvoje osumnjičenih nezakonito i na štetu gospičkoga Veleučilišta 'sredio' dodatak na plaću tadašnjem dekanu tog veleučilišta i aktualnom čelniku otočačkoga HDZ-a Branislavu Šitiću.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme"

Ne navodeći njihova imena, karlovačko županijsko tužiteljstvo izvijestilo je da četiri osobe tereti za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na to kazneno djelo.

Nikola Maras, aktualni predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta "Nikola Tesla", ujedno i SDP-ov vijećnik u Gradskome vijeću, potvrdio je danas Hini da se istraga odnosi na Petra Krmpotića, gradonačelnika Gospića i predsjednika gradskog HDZ-a, te na na Branislava Šitića, bivšeg dekana Veleučilišta i bivšeg ravnatelja Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, koji je sada predsjednik HDZ-ova Gradskog odbora u Otočcu.

Gospić: U tijeku krim istraga protiv djelatnika Hrvatskih šuma zbog zloporabe ovlasti

Preostalo dvoje osumnjičenika su Mehmed Alijagić, prodekan za financije i član Upravnog vijeća Veleučilišta, te voditeljica računovodstva i bivša članica Upravnoga vijeća Slavica Netahli.

Rješenjem o pokretanju istrage, Krmpotića, Alijagića i Netahli tereti se da su dekanu Šitiću u prosincu 2011., na njegov zahtjev i na teret Veleučilišta, odobrili isplatu razlike do pune dekanske plaće iako su znali da je on na Veleučilištu u tzv. kumulativnom radnom odnosu.

Naime, dekan je kao ravnatelj Nacionalnog parka primao 80-posto plaće, a za obavljanje poslova dekana u Gospiću imao je pravo na preostalih 20 posto. Takvu je plaću primao do ožujka 2013.

Tužiteljstvo u rješenju navodi da je dekan, uz to što je u Nacionalnom parku Plitvičkim jezerima primao 80 posto ravnateljske plaće, na Veleučilištu primao još 22.000 kuna bruto plaće na mjesec.

Ličko-senjska Policijska uprava objavila je prije kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je 46-godišnji predsjednik Upravnog vijeća omogućio 48-godišnjem dekanu nezakonito stjecanje imovinske koristi od najmanje 115 tisuća kuna. Taj je novac, naveli su u policiji, isplaćen na temelju nezakonitog ugovora o radu i odluke o plaći, u čemu su mu navodno pomagali 62-godišnjak i 38-godišnjakinja kao članovi Upravnog vijeća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene