Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaje od parka

Savica: Građani svjedočili i šaketanju, Bandić prosvjednike nazvao revolucionarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkoj Savici u subotu ujutro su letjele šake zbog parka, gradonačelnika Bandića.

Tako je počeo dan na zagrebačkoj Savici, nakon što je gradonačelnik Milan Bandić postavio štand na kojem se samo danas provodila anketa s ovim pitanjem.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Ilustracija teške ozljede UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalnog premlaćivanja u Splitu: Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga i dalje se bori za život

Sukobljeni dvojac je priveden, a prepirke između onih koji su za gradnju i onih koji ne žele, kako kažu, neekološki park, nemaju granica. "Ispada kao da sam ja kriv što se neko potuko u parku. Pa koliko se ljudi jutros potuklo kad je išlo doma u 4 iz noćnih klubova u gradu?! Policija neka ureduje i nek radi svoj poso", poručio je Bandić.

"Anketa je - 'Da li ste za preuređenje parka?' Pa naravno, svi smo za preuređenje. Ali ne na način da se pošalju po noći bageri i da se nameće rješenje za plastični park", ističe Igor Kramarić iz inicijative 'Čuvajmo naš park'.

Do gradskog štanda je i onaj inicijative čuvajmo naš park. Njihova peticija protiv Bandićeva plana gradnje ima više od tisuću potpisa. "Pa to meni liči na antibirokratsku revoluciju!", smatra gradonačelnik Bandić.

Revolucionari, kako ih je gradonačelnik nazvao, dostavili su Dnevniku Nove TV pak jučerašnju snimku. "Gdje se vidi s nadzornih kamera da se provalničkim alatom provaljuje u stubišta i dijeli ove letke kojima Bandić promovira svoju kvazianketu", pojašnjava Nevenka Trumbetaš Bakić iz inicijative 'Čuvajmo naš park'.

Apsurdi na Savici nastavljeni su i kad je komunalni redar utvrdio da nijedan štand, vjerovali ili ne, nema dozvolu. "Tvrde da ga imaju, da im dolaze za 15 minuta", rekao je redar.

Isti redar na kraju ničiji štand nije maknuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene