Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednička organizacija

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju ponovno s projekcijom o holokaustu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kninska gradonačelnica Josipa Rimac pozvala je hrvatskog producenta Branka Lustiga da u Kninu zajednički pokušaju organizirati novu projekciju filma o holokaustu.

Podsjetimo, projekcija prošloga tjedna nije izvedena jer su osnovne škole bojkotirale dolazak, u znak prosvjeda zbog nedavne Lustigove izjave u Zadru kako ne vjeruje u Boga jer ne može zamisliti da bi mogao dopustiti užase poput Auschwitza. Gradonačelnica u priopćenju ističe kako su u Kninu zaprepašteni harangom koju pojedini mediji ovih dana vode protiv Knina i svih njegovih građana, odbacujući nagađanja da je osnovnoškolcima i njihovim roditeljima bilo zabranjeno pogledati dokumentarni film i poslušati Lustigovo predavanje.

'Okarakterizirani smo kao netolerantan grad, grad bez demokracije i sućutnosti jer je tobože djeci i roditeljima netko zabranio dolazak na projekciju filma 'Posljednji let Petra Ginza'. A isto tako da im je zabranjeno poslušati predavanje oskarovca i bivšeg logoraša u Auschwitz-u, Branka Lustiga. Pojedini su autori još žešće ustvrdili i da se u Kninu 'ponovno dogodio holokaust'. Upravo suprotno, Knin je grad multietničnosti i multikulturalnosti, u kojem se različitosti ne niječu, nego poštuju i afirmiraju. One su naše bogatstvo. Upravo zahvaljujući tolerantnosti i demokratskom duhu njegovih građana u Kninu, unatoč ratnim ranama, nema međunacionalnih sukoba; u njemu ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti rade u istim poduzećima i ustanovama, djeca idu u iste škole, mladi zajedno treniraju u sportskim klubovima, brane boje svoga grada. U Kninu, riječju, vlada suživot', poručila je Josipa Rimac.

>> Lustig: Ako ne mogu govoriti u svojoj zemlji što mislim i što osjećam, j**** demokraciju!

Naglasila je kako se zbog svega navedenog krivnja za neuspjelu projekciju ne može pripisati građanima Knina, nego bombastičnim naslovima pojedinih medija koji su potpuno pogrešno i tendenciozno izvijestili iz Zadra, izrazivši žaljenje što je to svima postalo jasno tek nakon što je nesretno propala projekcija u Kninu.

'Na kraju, duboko poštujući osobnu žrtvu gospodina Lustiga, isto tako i njegovu dobru volju i želju da kao dvostruki oskarovac koji je proslavio Hrvatsku, promiče toleranciju i upozorava na zločine kako se nikada više ne smiju ponoviti, pozivamo g. Lustiga da u Kninu zajednički organiziramo novu projekciju filma. Sigurna sam da će ovaj put u potpunosti i uspjeti', zaključuje u priopćenju kninska gradonačelnica Josipa Rimac. (Hina)

Pročitajte i ovo Snježana Bajan i Josipa Pleslić Nastupila zastara Poruke otkrile novu aferu, odvjetnik Prodanović: "To je kazneno djelo, odletjela bi isti čas" Provjereno: Tko je Toni Matas i zašto je umro? - 3 Afera Vjetroelektrane Bivši obavještajac dao iskaz USKOK-u pa pronađen mrtav: Provjereno istražuje je li se stvarno ubio čovjek koji je obožavao Karamarka, a Rimac ga je zvala brate

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene