Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor najavila

'Gradnja Pelješkog mosta ide dalje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas je u mjestu Stravči u Konavlima označila početak radova na gradnji Vodoopskrbnog sustava 'Vodovađa'.

Riječ je o projektu vrijednom pet milijuna kuna, koji bi trebao biti završen u proljeće 2012. godine, i kako je kazala premijerka, projektu iza kojeg stoji hrvatska Vlada i kojeg su stanovnici najjužnije hrvatske općine itakao zaslužili.

Predsjednica Vlade potom je u Dubrovniku, u palači Ranjina, pločanskom gradonačelniku Krešimiru Vejiću uručila pismenu odluku Vlade o darovanju Gradu Pločama bivšeg vojnog skladišta 'Šipak', čija je vrijednost više od pet milijuna kuna.

'Ovo je prigoda podsjetiti na činjenicu, kada su u pitanju vojni objekti, da je hrvatska Vlada pokrenula proces i predala na upravljanje gradovima i općinama vojne objekte u vrijednosti 600 milijuna kuna', kazala je premijerka Kosor. Posebno je navela primjer vojnog kompleksa Kupari koji je pokrenut s mrtve točke, a, kako je naglasila, proces njegovog stavljanja u funkciju bit će doveden do kraja.

Premijerka Kosor se osvrnula i na projekt osnivanja poslovnih zona, za koji je Vlada darovala 325 zemljišta u vrijednosti milijadu kuna, navevši da je u objekte u poslovnim zonama uloženo 600 milijuna kuna, a u njima sada radi 420 tisuća ljudi. Najavila je i nastavak radova na izgradnji mosta Pelješac koji je strateško i nacionalno pitanje za Hrvatsku. (Hina)

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene