53359
53359
53359
53359
53359

Gradnja autoceste Zagreb - Sisak počinje u proljeće 2009.

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Jurica Prskalo danas je na konferenciji za novinare u Sisku najavio da će izgradnja dionice autoceste Zagreb-Sisak od Lekenika do Siska započeti u proljeće 2009. godine.

 
 
 
 

Radovi će početi izgradnjom novog mosta preko rijeke Odre u Sisku, i to, kao što je u Sisku obećao predsjednik Vlade Ivo Sanader, od Siska prema Zagrebu, istaknuo je.

Prskalo je u ime Uprave HAC-a odbacio, kako je rekao, "netočne informacije da se AC neće graditi do mjesta Mošćenice", predgrađa grada Petrinje, izjavivši "da je u tijeku projektiranje punog profila poddionice AC od Siska do rotora u Mošćenici, s dvije zaobilaznice, petrinjskom zaobilaznicom prema Glini i Topuskom, te zaobilaznicom od Mošćenice prema južnoj industrijskoj zoni grada Siska".

Istaknuo je da je u tijeku projektiranje te poddionice i da se taj posao odvija po planu, da su izabrani izvođači radova na dionicama od Jakuševca do Velike Gorice i od Velike Gorice do Buševca, te "da za radove na tim dionicama HAC ima potrebne građevinske dozvole i ugovore".

Na pitanje novinara o zastoju radova na prvoj dionici od Jakuševca do Velike Gorice, Prskalo je potvrdio da je zbog zakonske procedure otkupa zemljišta i izvlaštenja na prva tri kilometra trase te dionice došlo do zastoja izgradnje dionice, te da je HAC do sada otkupio 17 posto zemljišta na tom dijelu ceste.

"Nastojimo otkupiti zemljište na kojem će se graditi nadvožnjaci, vijadukti i drugi cestovni objekti i zbog toga će kasniti završetak radova na toj dionici u odnosu na prvobitni plan gradnje", rekao je Prskalo dodavši "da se za sada ne može točno reći koliko će kasniti radovi, jer to zavisi od provedbe zakonske procedure otkupa zemljišta".

Prskalo i drugi članovi Uprave HAC-a održali su konferenciju za novinare u prostorijama Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a u Sisku, a bili su joj nazočni predsjednik i dopredsjednik ŽO HDZ-a Ivan Šantek i Željko Krapljan, saborska zastupnica Ivanka Roksandić i predsjednik petrinjskog HDZ-a Željko Nenadić.

Konferenciji je prethodio sastanak predstavnika ŽO HDZ-a s izaslanstvom HAC-a, na kojem su bili i terenski inženjeri koji rade na izgradnji autoceste.

Šantek je kazao da osuđuje "širenje neistinitih informacija da se neće graditi poddionica AC od Siska do Mošćenice između Siska i Petrinje", ocijenivši "kako za takve neistinite informacije nije bilo nikakvih realnih razloga, niti povoda".

Nenadić je ocijenio "da je novo rješenje izgradnje rotora u Mošćenici sa dvije zaobilaznice, jedne oko Petrinje i druge do industrijske zone Siska, puno kvalitetnije rješenje od prijašnjih projekata, jer će Petrinja njime dobiti svoju zaobilaznicu, dok će se teretni promet izmjestiti iz središta Petrinje, u kojem teretni promet sada narušava brojne zaštićene građevinske objekte".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se