Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavlja se zvono na crkvi

Teksaška replika Supetra pri kraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradnja naselja Adriatica, replike Supetra na Braču, kojeg američki bogataš Jeffry Blackard gradi u Teksasu, nastavlja se po planu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama na Braču VIDEO Gradonačelnica obustavlja pregovore s Vladom, nogometni klub treninge za djecu: "Scene koje smo doživjeli lede krv u žilama" Slika nije dostupna U Teksasu počela izgradnja naselja poput Supetra na Braču

'Trenutno je izgrađeno 60% planirane replike naselja, a sljedećeg tjedna sam bi Blackard u Zagrebu trebao preuzeti zvono za crkvu izgrađenu prema uzoru crkve Sv. Petra u Supetru. Nedugo nakon toga, 21. prosinca, zvono će po prvi puta zazvoniti na svečanom otvorenju u Taxasu', objasnio nam je Mario Glavač, projekt manager primopredaje u Zagrebu.

>> U Teksasu počela izgradnja naselja poput Supetra na Braču

Privrženost svom projektu Blackard je već pokazao vjenčavši se u tada još nedovršenoj crkvi koja će do kraja godine zazvoniti poput one na Braču.

Zanimanje za ovaj projekt je veliko kod svjetskih medija i za ceremoniju postavljanja zvona prijavljen je veliki broj posjetitelja. Priliku za promociju iskoristiti će i Hrvatska turistička zajednica koja će na projektu Adriatica postaviti i svoj štand.

Inače, Adriatica je tek dio velikog turističko-trgovačkog kompleksa kojeg Blackard gradi u Teksasu. No, upravo je replika Supetra na Braču centralni, rezidencijalni dio u kojeg američki poduzetnik najviše ulaže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene