Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kap je prelila čašu

'Ukleto' raskrižje u Hrvatskoj - 'To je nepodnošljivo!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vitezovićeva i Baštijanova te Mandićeva i Vitezovićeva crne su točke za koje stanovnici već dvije godine traže od Grada da ih riješi dok netko ne pogine

Tri prometne nesreće u pet dana na križanju Baštijanove i Vitezovićeve ulice u naselju Pongračevo na Trešnjevci, koje su se dogodile prošli vikend, kap su koja je prelila čašu tamošnjih stanovnika. Nakon dvije godine pokušaja stanovnika, okupljenih i u građansku inicijativu, da urede promet u svom kvartu, rješavanje tih crnih prometnih križanja ne miče se s mrtve točke.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca"

U teškoj prometnoj nesreći u Puli poginula je pješakinja

'To je nepodnošljivo. U prosjeku se tjedno dogode dvije prometne nesreće na istim lokacijama i koliko god smo komunicirali s Gradom, nikakvih pomaka nije bilo. Postoji nekoliko prometnih studija kako da se riješe problemi, no Grad ne djeluje' ogorčeno govori Božo Krešić, pokretač inicijative.

Grad je nedavno na raskrižju postavio prometne stupiće, no stanovnici tvrde da oni samo otežavaju prohodnost nogostupom. Rješenje vide u konzolnim semaforima.

'Policija mi je potvrdila da su napravili prometnu studiju koja uključuje postavljanje konzolnih semafora i da se čeka dopuštenje Grada za njihovo postavljanje. Postoji i studija Prometisa za cijelu četvrt temeljem koje ćemo u 2015. godini urediti MO Nikole Tesle. Gradska četvrt iz svoga proračuna ne može financirati više od toga' rekao je Ivan Butorac, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka - sjever.

U građanskoj inicijativi svjesni su ograničenja budžeta četvrti pa apeliraju na Grad. Smeta im što već dvije godine, iako imaju prijedloge rješenja, potporu zajednice i lokalnih institucija, Grad ignorira njihove zahtjeve, dok se broj nesreća iz tjedna u tjedan povećava. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene