Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REVOLTIRANI VOZAČI

Bijes na granicama zbog višesatnih čekanja: "Hrvati su umislili da su bogovi zbog Schengena"

Gužve na granicama i naplatnim kućicama - 2
Gužve na granicama i naplatnim kućicama - 2 Foto: Goran Mehkek/Cropix
U nedjelju navečer bio je pravi prometni kolaps. Na ulazak u Hrvatsku čekalo se po nekoliko sati.

Na ulazak u Hrvatsku iz Srbije u nedjelju navečer čekalo se po nekoliko sati. 

Vidno revoltirani građani poručili su da se ovakvo nešto nikada nije dogodilo i da je to katastrofa. Jedan građanin, upitan što misli da je razlog tolikog čekanja, poručio je: "Znaš što je razlog - što se Hrvati prave da su oni sad bogovi što su ušli u Schengen", javlja N1 Srbija.

"Ovo nije normalno, teško da ću u ponedjeljak stići na posao, ovo se nikada nije dogodilo", rekao je jedan putnik. 

"Katastrofa!" poručuje jedan građanin.

"Bio sam u ovo vrijeme prelaska na Schengen u Srbiji, tako da ne znam kakva je situacija, ali mislim da je razlog Schengen", kaže jedan stanovnik Hrvatske.

Na graničnom prelazu Horgoš 1 čekalo se i po šest sati na izlazu iz Srbije. Na Batrovcima putnici su čekali duže od osam sati za ulazak u Hrvatsku, priopćila je Uprava carina, javlja N1 Srbija. 

Uprava carina apelirala je na granične službe Hrvatske da ubrzaju rad kako bi se smanjilo čekanje na granici. Priopćili su i da se velik broj putnika vraća u zapadnu Europu i da je ovakav promet za ovo doba godine uobičajen. Poručili su da je na Batrovcima i Horgošu situacija naročito teška zbog usporenog rada hrvatskih i mađarskih graničnih službi. 

Pročitajte i ovo Gužve na granicama i naplatnim kućicama - 2 ČEKA SE I DO 6 SATI Nervoza raste, putnici pred granicom masovno trube: Policija objasnila kad očekuju smanjenje gužvi

HAK je u nedjelju navečer oko 23 sata javljao o pojačanom prometu na pojedinim graničnim prijelazima sa Srbijom, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku.

Prema izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK) u 22:30, najduže se čekalo, po šest sati, na prijelazima Bajakovu i Jasenovcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene