Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lažno predstavljanje

Građani, oprez! Čovjeka su nazvali na mobitel, ali je razotkrio prevaru: "Raspitivali su se..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izdao je upozorenje građanima zbog prijevara s dopunskim osiguranjem.

Prijavljeno je da se osobe lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i zovu građane nudeći im usluge i proizvode. 

Jedan muškarac upozorio je da ga je nepoznata osoba kontaktirala na mobitel i rekla da radi kao predstavnica HZZO-ova dopunskog osiguranja te se raspitivala o njegovu osiguranju i o tome koliko je članova obitelji osigurano u HZZO-u. Čovjek je posumnjao u istinitost poziva, nije dao tražene podatke te je obavijestio HZZO o incidentu.

Već su ranije zabilježeni pokušaji prijevare kada su se različiti trgovci i akviziteri lažno predstavljali kao djelatnici HZZO-a nudeći pritom usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. 

Pročitajte i ovo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje Ne nasjedajte! HZZO upozorava na novu veliku prijevaru: "Poduzeli smo sve potrebne korake"

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i PIN bankovnih kartica.

Iz HZZO-a napominju da nikakve poslove ne rade po kućama ni telefonom, već se sve vezano za obavezno i dopunsko zdravstveno osiguranje obavlja u službenim ispostavama i područnim uredima. 

"Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom ni preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da ne daju svoje osobne podatke nepoznatim osobama putem telefona i da svaki pokušaj prijevare prijave policiji", poručili su iz HZZO-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene