Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humana gesta

Grad Zagreb sufinancira skloništa za žrtve nasilja u obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radi provedbe Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji i Zagrebačke strategije jedinstvene politike za zaštitu od nasilja u obitelji Grad Zagreb obvezuje se sufinancirati u omjeru 30 posto troškove rada savjetovališta i skloništa za žrtve nasilja u obitelji za 2009., zaključilo je na današnjoj sjednici zagrebačko Gradsko poglavarstvo.

Gradsko poglavarstvo je odobrilo i 200.000 kuna kao financijsku potporu za troškove snimanja filma 'Metastaze' Branka Schmidta koji obrađuje probleme narkomanije, alkoholizma i agresivnosti. Također je 70.000 kuna odobreno kao financijska potporu za dokumentarni film 'Zagreb u Vukovaru' i organizaciju koncerta u povodu '2. Dana zagrebačkih branitelja Vukovara' koji je održan 3. listopada - Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Vrbovcu Udomili osobe s mentalnim poteškoćama pa ih pretvorili u robove: Tukli ih, zaključavali po noći, tjerali da rade Ilustracija Slično ropstvu Useljavanje u stan s muškarcem bilo je početak pakla: Iz straha za svoj život pristala je na prostituciju, trpjela zlostavljanje

Na komentar novinara da se Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje pretvara u ured za potporu igranim filmovima Višnja Fortuna je odgovorila da se radi o sufinanciranju filma koji se odnosi na zahtjeve branitelja, a za film 'Metastaze' je rekla da u uredu imaju i sektor zdravstva. Član Gradskog poglavarstva za područje obrazovanja, kulture i športa Duško Ljuština je rekao da film 'Metastaze' ima jedan od najkvalitetnijih scenarija ovog trenutka u Hrvatskoj, a tema filma su i branitelji. Zahvalio je Gradskom uredu što je pomogao snimanju tog filma jer, kako je rekao, imamo vrlo malo filmova iz Domovinskog rata i s braniteljskim temama. Gradsko poglavarstvo na sjednici je donijelo i više odluka vezano za imovinsko-pravne odnose - primjerice za kupnju nekretnina, prihvaćanja darovanja, nekorištenja prava prvokupa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene