Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama oko Imunološkog se nastavlja...

Grad Zagreb predložio preuzimanje Imunološkog, Kujundžić poručio: Nema rješenja preko noći!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati su se sastali sa zagrebačkim gradonačelnikom kako bi razgovarali o sudbini Imunološkog zavoda.

Grad Zagreb želi pomoći te je predložio preuzimanje Imunološkog zavoda, ako bude potrebno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počinje renoviranje Za budućnost Imunološkog zavoda osigurano 30 milijuna kuna: ''Trebat će još toliko novca, ali i to već imamo u planu'' Slika nije dostupna nema ucjena Sastali se Plenković i Bandić: "Odgovornost i partnerstvo je kamen temeljac za naš daljnji rad"

No, obje strane su zaključile da je ovaj Zavod od strateške važnosti te apeliraju na Vladu da poduzme hitne mjere za spas Imunološkog.

"Povjerenstva i još 10 studija više nemaju smisla, 6 mjeseci Imunološki nema vremena!", kazao je Željko Klaus, v.d. predsjednika sindikata EKN-a.

"Kamo sreće da su štrajkali prije 15 godina i da su tada riješavali problem. A ne da sada očekuju preko noći rješenje. Toga nema, a tražimo ga, vjerujte! Isigurno ćemo ga iznaći i Imunološki će biti u Hrvatskoj i proizvoditi u Hrvatskoj", poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

"Smatram da je apsolutno bitno da Imunološki nastavi proizvodnju u Hrvatskoj, jer radi vrlo visoku razinu proizvoda koju ne možemo dobiti iz inozemstva. I to je nešto što smatram apsolutnim prioritetom, da premijer osobno i ministar zdravstva preuzmu tu veliku odgovornost, da se to napravi 2017. godine", kazao je bivši SDP-ov ministar zdravstva i potpredsjednik Saborskog odbora za zdravstvo Siniša Varga.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene