Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u brodogradilištu

Grad Rijeka pomaže radnicima 3. maja, škver oslobođen obveza iz pisama garancije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Rijeka je prihvatio zahtjev 3. maja o ukidanju obveza iz pisama garancije izdanih u korist Grada prije dvije godine. Time će se olakšati isplata dijela plaća škveranima iz MiD-a i TIBO-a.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel prihvatio je zahtjev Brodograđevne industrije 3. maj d.d. za oslobađanje od obveza iz pisama garancije, čime će se, kako je rečeno na današnjem kolegiju gradonačelnika, pomoći isplata dijela plaća radnika 3. maja, odnosno tvornice Motori i dizalice (MID) i Tvornice indsutrijske i brodske opreme (TIBO).

Pročitajte i ovo Brodogradilište 3. maj Nova faza 3. maj prihvatio plan mjera kriznog upravljanja: Vlada je postavila uvjet Slika nije dostupna Odobrila EK Riječko brodogradilište 3. maj ide u prodaju - pulski Uljanik 'prihvatljiv'

Grad Rijeka izdat će potvrdu kojom se 3. maj u cijelosti oslobađa obveza iz pisama garancije izdanih u korist Grada Rijeke u listopadu 2011. na više od 5 milijuna kuna, što, naglašeno je, ne oslobađa 3. maj od obveze plaćanja komunalne naknade.

>> Sindikat metalaca 3. maja od Vlade traži upoznavanje s programom restrukturiranja

Ta dva korporativna jamstva u Gradu su držali kao polog za dug od komunalne naknade tvornice brodskih motora.

Gradonačelnik je izvijestio da je gradska uprava u siječnju podnijela žalbu na presudu iz prosinca prošle godine, kojom nije prihvaćena tužba Grada Rijeke protiv države zbog sporosti pravosudnog sustava i nastale štete. Tužba je podnijeta još 1999., zbog duljine sudskih sporova u vezi s najmom poslovnih prostora.

Riječka gradska uprava smanjit će početne cijene zakupa dijela poslovnih prostora, odnosno poslovnih prostora koji nisu u zoni najužeg središta grada i za koje je zanimanje manje, rečeno je danas na kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela.

Na kolegiju je usvojen novi Prijedlog odluke o zakupu poslovnog prostora, kojim će se, kako je rečeno, povećati proračunske prihode od zakupa gradskih poslovnih prostora - nižom početnom cijenom zakupa, češćim natječajima i drugim mjerama. Po podacima iz gradske uprave, sada je u zakupu 1.550 gradskih prostora, a njih 206 ili oko 15 posto nije iznajmljeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene