Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SKANDAL U PULI

Otkazan nastup srpskog folk-pjevača Bore Drljače u Domu hrvatskih branitelja

Na doček pravoslavne Nove godine trebao je nastupati Boro Drljača (Foto: Twitter)
Na doček pravoslavne Nove godine trebao je nastupati Boro Drljača (Foto: Twitter) Twitter
Aktualno Galerija +0 Na doček pravoslavne Nove godine trebao je nastupati Boro Drljača (Foto: Twitter) Galerija 1/1 >>
Nakon što se Grad Pula ogradio od nastupa Bore Drljače, čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka pravoslavne Nove godine 13. siječnja 2018., organizator je otkazao koncert.

Iizvođač Bora Drljača već dugi niz godina u svojim pjesmama veliča četničke zločince i ljubav prema SAO Krajini. U svojim je pjesmama veličao ratne zločince poput Kapetana Dragana, Radovana Karadžića i drugih.

Pročitajte i ovo Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking

"Pa ja sam više nastupao u Hrvatskoj nego u Srbiji. Istra je to, to je država u državi. Tamo sam pjevao na bezbroj zborova i vašara, i uvijek vlada veliki interes! Tako je i sada. Nema mjesta za svađe i ratovanje, samo za ljubav i veselje", rekao je Drljača za Telegraf

Doček pravoslavne Nove godine za 10.000 ljudi organiziralo je Udruženje Srba iz Istre, a stoji 240 kuna.

Na plakatu stoji kako događaj organizira Zajednica Srba u Istri, a pomoć u obliku pokroviteljstva su im pružili Grad Pula, Istarska županija i Srpsko narodno vijeće. Ipak, nakon što su detalji izašli u javnost, Grad Pula se priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti, ogradio od gostovanja Bore Drljače.

Grad Pula ne podržava gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljače

"Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, 13. siječnja 2018. godine.

Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu", stoji u priopćenju iz Grada.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene