Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STROŽA KONTROLA SCHENGENA

Kolinda Grabar-Kitarović: ''Treba se pripremiti za najgori mogući scenarij''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica Republike, očekivala je postrožene kontrole schengenskog prostora te poručuje da bi se trebalo pripremiti za najgori scenario kako u turističkoj sezoni ne bi bilo gužvi.

Najavu postroženih kontrola schengenskog prostora komentirala je i Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica Republike, rekavši da je to i očekivala jer je sve vodilo ka tome, od privremene suspenzije Schengena, pa do njegove restrikcije.  

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

"Nadam se da to u konačnici neće dovesti do erozije jedne od temeljnih sloboda u EU, a to je sloboda kretanja ljudi. Moramo se pripremiti za to, pregledati scenarije. Uvijek se volim pripremiti za najgori mogući scenarij, dakle pripremiti se za ljeto da ne bi bilo gužvi, da nam turisti ne čekaju u kolonama na granici prema Hrvatskoj", rekla je Grabar-Kitarović.

Predsjednica smatra da će u početku vjerojatno biti malo problema, ali se nada da će se Hrvatska brzo prilagoditi.

"Ipak treba voditi računa da državljani EU podliježu nekim provjerama, da smo svi mi registrirani u policiji i da bi ipak ta fluktuacija trebala ići brže i zbog biometrijskih putovnica koje mogu odmah očitati sve moguće podatke o nositelju putovnice. Tako da vjerujem da će kontrole biti ipak strože prema državljanima onih država koje nisu članice Europske unije", rekla je Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene