Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitala Dan neovisnosti

Grabar-Kitarović: "Puno smo postigli u 25 godina neovisnosti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović je svim hrvatskim državljanima čestitala Dan neovisnosti RH 8. listopada, poručujući im da su u 25 godina hrvatske neovisnosti puno postigli te da "smiju i moraju" biti ponosni na svoju mladu državu.

"Smijemo i moramo biti ponosni na svoju mladu državu, koja je izrasla iz duge višestoljetne borbe za slobodu. U dvadeset pet godina svoje neovisnosti mnogo smo postigli. Nakon teških iskustava totalitarnih režima i diktatura uspješno smo razvili demokratsku kulturu, izgradili institucije, postali uvažena članica međunarodnih organizacija i institucija. Širom svijeta naši učenici, studenti, inovatori, gospodarstvenici, znanstvenici, liječnici, umjetnici, sportaši i mnogi drugi postižu zapažene uspjehe", navodi predsjednica u čestitki.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Kolinda Grabar-Kitarović na proslavi Dana nezavisnosti (Foto: Dnevnik.hr) tematska zabava Predsjednica u "kožnjaku" i crvenim cipelama: Kolinda Grabar-Kitarović na proslavi američkog Dana nezavisnosti

Podsjeća kako je u povijesnim mjesecima procesa hrvatskog osamostaljenja 8. listopada 1991. označio konačan raskid s bivšom SFRJ i potvrdu očitovanja neopozive volje hrvatskoga naroda za uspostavom samostalne države.

"Ovo je dan kada se s poštovanjem sjećamo svih koji su pridonijeli ostvarenju tog povijesnog cilja, počevši od prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja, koji su tih dana hrabro odbijali najteže agresorske napade", poručuje Grabar-Kitarović.

Ističe kako je snaga Hrvatske u njezinim ljudima.

"Kao što nas nisu pokolebale teškoće u najtežim danima obrane tek proglašene neovisnosti, čvrsto sam uvjerena da ćemo duhom istoga zajedništva svoju dragu domovinu uspješno razvijati i učiniti još boljim mjestom za život, osobito našoj djeci i mladima", zaključuje u čestitki.

Predsjednica je danas u brodogradilištu 3. maj prisustvovala svečanom porinuću broda Santiago kojem je bila i kuma. Predsjednica je u brodogradilište stigla sa suprugom Jakovom, a svečanosti je nazočio i vlasnik broda Carlos Cremades. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene