Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje ništa

Predsjednica nakon 'konzultacija - 'Odbacujem bilo kakvu vrstu pritiska'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potvrdila je kako nitko od dva velike koalicijska bloka i dalje nema potrebnu većinu.

'Nažalost, i danas se pokazalo da nitko ne raspolaže potrebnom većinom svih zastupnika u Hrvatskom saboru. Želim jasno i nedvoismisleno poručiti svim političkim partnerima kako ću do kraja ovog procesa ustrajati na potpunoj primjeni ustavne odredbe koja za dodijelu statusa mandatara uvjetuje potpuno većinu svih zastupnika u Hrvatskom Saboru. Najodlučnije odbacujem bilo kakvu vrstu pritiska', rekla je Kolinda Grabar Kitarović nakon današnjih konzultacija.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna Poruka iz Ureda OPOVRGNULI ŠEFA SDP-A 'Milanović nije pokazao potpise Predsjednici'

'Pozivam sve čelnike državnih institucija, pogotovo sigurnosnog sustava da svojim djelovanjem ne ugrožavaju sigurnost hrvatskih građana i hrvatske države. Svi hrvatski državljani ovlastili su me da u njihovo ime štitim Ustav, demokratske vrijednosti i stabilnost ustvanopravnog poretka i državnih institucija i na tome ću ustrajati', rekla je Predsjednica.

Milanović: 'Ako se nismo u stanju dogovoriti budimo pošteni prema ljudima, konstituirajmo se i bjež'mo ća'

Nikome neću dopustiti da iz bilo kojeg partikularnog interesa ugrozi stabilnost Hrvatske i njen demokratski poredak. Još jednom pozivam sve izabrane zastupnike na punu odgovornost prema građanima koji su ih izabrali', zaključila je svoj govor Grabar Kitarović dodavši kako će se sljedeći krug konzultacija održati početkom sljedećeg tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene