Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grabar Kitarović:

'Neka se duh viteštva i junaštva Alke preseli u hrvatsku politiku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Moramo pokazati zajedništvo koje smo iskazali prije nekoliko dana u Hrvatskom saboru boreći se za nacionalne interese, zajedništvo koje iskazujemo i u borbi za našeg Tomislava kako bismo ga spasili, to je Hrvatskoj potrebno', rekla je predsjednica.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u nedjelju u Sinju kako želi da se duh viteštva i junaštva Sinjske alke preseli u hrvatsku politiku i istaknula kako je Hrvatskoj potrebno zajedništvo oko najvažnijih državnih ciljeva.

Pročitajte i ovo Pripreme za Alku - 8 sinjski Wimbledon FOTO/VIDEO "Alkar Ivo Zorica u sriduuu": Dnevnik Nove TV vodi vas iza kulisa Sinjske alke Slika nije dostupna Tisuće ljudi u Sinju POBJEDA ZA ULAZAK U POVIJEST Frano Ivković je slavodobitnik jubilarne 300. Alke

"Želim da se taj duh viteštva i junaštva, koji ćemo danas ovdje osjetiti, preseli u hrvatsku politiku", rekla je predsjednica novinarima po završetku vojvodinog prijema u Alkarskim dvorima uoči početka alkarskog nadmetanja.

OSJETLJIVA SITUACIJA Grabar Kitarović: 'Ovih dana borit ću se za oslobođenje našeg Tomislava'

"Moramo pokazati zajedništvo koje smo iskazali prije nekoliko dana u Hrvatskom saboru boreći se za nacionalne interese, zajedništvo koje iskazujemo i u borbi za našeg Tomislava (Salopeka) kako bismo ga spasili, to je Hrvatskoj potrebno", kazala je.

Zajedništvo ne znači jednoumlje, to ne znači da svi moramo jednako politički razmišljati, ali moramo se složiti oko zajedničkih državnih ciljeva, a to su svakako blagostanje države, demografska obnova, zadržavanje mladih, obrazovanje“, kazala je.

Uoči početka 300. Sinjske alke u Alkarskim je dvorima upriličen vojvodin prijem na kojem je predsjednica Republike i pokroviteljica jubilarne Alke Kolinda Grabar-Kitarović predala Viteškom alkarskom društvu dar u povodu 300-godišnjice, plamenac, hrvatsku zastavu kakva se tradicionalno dodjeljuje slavodobitnicima Sinjske alke.

'TO JE TAKAV DAN, JEDAN U GODINI' Vrhunac svečanosti u Sinju

Taj predsjedničin poklon bit će trajno izložen u Muzeju Sinjske alke koji je otvoren u subotu.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić je na vojvodinom prijemu uručio prigodan poklon predsjednici Grabar Kitarović.

Tijekom današnjeg boravka u Sinju ona je posjetila Franjevački samostan Čudotvorne Gospe Sinjske, gdje je razgovarala s gvardijanom fra Petrom Klapežom. Kako su prenijeli sudionici sastanka, tom prilikom je obećala da će Sinj posjetiti i za Veliku Gospu.

Podsjetila je kako je na početku svoje predizbrone predsjedničke kampanje prije godinu dana upravo u Sinju osjetila snažnu privrženost Sinjana njoj kao tadašnjoj kandidatkinji za predsjednicu Republike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene