Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje potrošačke klime

Gotovo polovica Hrvata jedva spaja kraj s krajem, 17% se zadužuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija GfK Hrvatska provela je istraživanje o potrošačkoj klimi u Hrvatskoj, a mi Vam donosimo rezultate o tome što Hrvati očekuju u sljedećih šest mjeseci, te kako im se od prošle godine do danas promijenila financijska situacija.

Prema istraživanju, oko 7 % kućanstava ima nešto bolju financijsku situaciju u usporedbi sa situacijom otprije godinu dana. 46 % kućanstava smatra da im se stanje nije promijenilo, dok njih čak 47 % procjenjuje da im se lošije financijsko stanje nego prije godinu dana.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje

U sljedećih godinu dana oko 12 % kućanstava se nada poboljšanju financijske situacije, 50 % kućanstava procjenjuje da će ona ostati ista, a 34 % smatra kako će se pogoršati.

Lošije stanje financija najviše ističu stanovnici Like, Korduna, Banovine, te Slavonije.

Čak 87 % ispitanika očekuje porast cijena u sljedećih šest mjeseci, a povećanje nezaposlenosti njih 68 % dok pogoršanje gospodarskog stanja zemlje očekuje 57% ispitanika.

Zanimljivo je da je 46 % ispitanika izjavilo da u ovom trenutku jedva spajaju kraj s krajem, a 17 % ih se zadužuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene