Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro u svim bolnicama

Gotovo je s redovima kod liječnika, uvodi se e-naručivanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liste čekanja u hrvatskim bolnicama puno su duže čak i od liste poreznih dužnika. Od sutra Ministarstvo zdravlja kreće uvoditi reda i to putem takozvanog e-naručivanja. Točnije, putem interneta.

Nema više kucanja po vratima, čekanja na šalterima bolničkih odjela ni naručivanja telefonom. Za naručivanje na pretrage bit će dovoljan jedan klik mišem. Naručivanje će obavljati liječnici opće prakse, no oni strahuju da bi im to moglo stvoriti još posla.

Pročitajte i ovo Ilustracija rad kao vikendom U bolnicama na dan izbora samo hitni slučajevi: Objavljeno što će biti s naručenim pacijentima Državno izborno povjerenstvo Parlamentarni izbori 2024. Istekao rok za kandidature, nakon objave lista i službeno počinje kampanja: U subotu će se održati važan sastanak, tema je Milanović

'Stalno nešto piskaramo, a ne razgovaramo dovoljno s pacijentima. Ne trošimo dovoljno svog znanja i energije na klasično liječenje, za pacijente to može biti odlična stvar', kaže ravnatelj Doma zdravlja Osijek dr. Rudika Gmajnić.

Pola milijuna Hrvata je na listama čekanja. Uvođenjem novog načina očekuje se smanjenje. S novom tehnologijom dolaze i promjene. Na uputnicama će tako pisati i žurnost pretrage. Hitna do 24 sata, brza do 90 dana i redovita do 180 dana.

>> Nevjerojatno: Pacijenti ne dolaze na preglede s lista čekanja

E-naručivanje kreće u 4 hrvatske bolnice, u Općoj bolnici u Gospiću, Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi. 'Od ovog projekta očekujemo kraće liste čekanja i bolju organizaciju zdravstvenog sustava', kaže ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Marija Vrkljan Ilijevska.

'Nadaju se tome i pacijenti. 'Neće biti svih onih problema koji su se pojavili da se pacijent naruči na pet mjesta, a pojavi se samo na jednom, a na drugima ne otkaže', rekla je Mensura Dražić iz Koalicije udruga u zdravstvu.

Očekuje se da bi sve bolnice trebale biti umrežene do početka sljedeće godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene