Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret na Mirogoju

Gotovina se rukovao sa Šeksom, autorom izjave 'locirati, uhititi, transferirati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom su se Mirogoju rukovali general Ante Gotovina i HDZ-ovac Vladimir Šeks, koji je svojedobno izrekao famoznu izjavu o potrebi generalova 'lociranja, uhićenja i transferiranja' u Haag.

Nakon polaganja vijenaca povodom obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na zagrebačkom su Mirogoju nekoliko riječi razmijenili general Ante Gotovina i Vladimir Šeks.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina Bivši general Ante Gotovina o vojnom roku: "To je dobro za svakog, a i nikad ne znamo što nas čeka sutra" Vladimir Šeks (Foto: Dnevnik.hr) PLENKOVIĆ SE HVALIO Žestoka paljba po oporbi: "Sve mračne sile u Hrvatskoj su se okupile da sruše HDZ"

>> Ankica i Nevenka na Tuđmanovu grobu s HDZ-om, došli i generali

Šeksa već godinama prati izjava o potrebi da se Gotovinu, još dok je bio u bijegu, 'locira, otkrije, uhiti i transferira' u Haag. Premda je u niz navrata izjavljivao da to zapravo nisu bile njegove riječi, već da je tek novinarima prenesio zaključke jedne sjednice VONS-a, politički ga protivnici zbog toga nikad nisu prestali prozivati.

Nakon oslobađajuće presude generalima, Šeks je izjavio da bi se volio s Gotovinom naći u četiri oka ne bi li mu objasnio sve o toj izjavi. Na Mirogoju je danas napokon i dobio tu priliku, no susret je bio isuviše kratak da bi razmijenili više od tek nekoliko riječi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene