Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Crna lista

Gotovina i Ademi su za Amerikance potencijalni teroristi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Gotovina i Rahim Ademi, za Amerikance su osobe povezane s terorizmom.

Takav je zaključak novog izdanja popisa osoba i organizacija povezanih s terorizmom, koji je objavio Američki ured za kontrolu strane imovine (Office of Foreign Assets Control, OFAC), koji djeluje pri ekvivalentu ministarstva financija (Department of the Treasury), prenosi Slobodna Dalmacija. Od organizacija povezanih s terorizmom prema tom popisu, s Hrvatskom se povezuje jedino zagrebački ured humanitarne organizacije Benevolence International Foundation i koja je bila prijavljena na adresi Hrvatov 30.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene"

Spomenuta organizacija djeluje i pod drugim imenima, poput BIF, BIF-USA, Al Biral Dawalia i Mezhdunarodnyj Blagotvoritelnyj Fond, a bila je prisutna, između ostalog i u SAD-u. Među pojedinim osobama povezanih s terorizmom iz Hrvatske, spominju se Ante Gotovina, Rahim Ademi, Ante Jelavić, Milan Mrkšić, Goran Hadžić, Milan Martić i Darko Mrđa. General Ademi, koji je oslobođen optužbi za ratne zločine, iz nekog je nelogičnog razloga svrstan u BiH.

Popis osoba povezanih s terorizmom u BiH, međutim, dug je kao jedan telefonski imenik, a spomenuta su i imena Luke i Radovana Karadžića, Paška Ljubičića, Vinka Martinovića, Mladena Naletilića, Ivice Rajića, Ratka Mladića, Nasera Orića, Biljane Plavšić, i drugih. Popis nije zaobišao niti Srbiju, iz koje su navedeni kako živući, tako i preminuli osumnjičenici i osuđenici za ratne zločine, a neki od spomenutih su Slobodan Milošević, Milan Milutinović, Nebojša Pavković, Frank Simatović i drugi. I kod popisa potencijalnih terorista u Srbiji, administratori su napravili grešku, pa su na njega uvrstili osobe iz Crne Gore i Albanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene