Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stao u obranu premijerke

Gospodarski forum: Prepucavanje Miloševića i oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarski forum o javno-privatnom partnerstvu Poslovnog dnevnika i magazina Banka obilježilo je predizborno prepucavanje oporbe s potpredsjednikom Vlade Domagojem Miloševićem.

Branko Grčić iz SDP-a prozvao je Vladu da u tri godine nije provela niti jednu ozbiljnu gospodarsku reformu, pa čak ni one koje je sama najavljivala. Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević odgovorio je da je upravo Vlada Jadranke Kosor pokazala snažnu odlučnost u borbi protiv korupcije. Predsjednik HNS-a Radimir Čačić Vladu je pak prozvao da nema sposobnost donošenja ključnih odluka.

Pročitajte i ovo Raspuštanje Sabora - 1 Ususret izborima Sabor se raspušta: Ovo su teme o kojima neće raspravljati Zastupnici oporbe u Saboru 14. ožujka Oporba sprema za izbore: "Na Dan žena saznali smo da se raspušta Sabor, vrijeme je da žene maknu HDZ s vlasti"

'Ma recimo si istinu pa nemojmo se lagati.Ja ne velim da ne razumijem zašto je tako. Naravno da razumijem, zovu ljude na istrage, umreženi su pa se boje, a izbori su pred nama, zašto bi preuzeli odgovornost. Ali naravno da ćemo to morati mijenjati', rekao je Radimir Čačić.

Premijerkin potpredsjednik za rješavanje investicijskih problema uzvraća udarac sa Vladinim trenutno najkorištenijim političkim oružjem.

'Ako nakon Franje Tuđmana i Domovinskog rata, ne znam koja je Vlada ako nije ova Vlada i gđa Kosor pokazala odlučnost. Jer ne znam što se to promijenilo fundamentalno osim činjenice da je ona preuzela Vladu i da se zaista beskompromisno počelo borit protiv korupcije', rekao je Milošević.

Ali se osim toga na ekonomskom planu u tri godine krize nije ništa napravilo, tvrdi SDP. Miloševićev as iz rukava, Vladini investicijski projekti, koji su većinom tek u planu. 'Svjedočimo proteklih godinu dana upravo zahvaljujući ovoj Vladi od predstavljanja velikih 30 javnih projekata koji su dominantno orijenitirani na privlačenje investicija iz privatnog sektora', odgovorio je Milošević.

Predizborni meč svakako je zanimljiv, no puno će zanimljivije i važnije biti postizborno provođenje svih teških ali neophodnih mjera


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene