Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gospić: Optužnica protiv pripadnika krajinske milicije zbog ratnog zločina nad civilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon završene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću podiglo je optužnicu protiv bivšeg pripadnika tzv. krajinske milicije Nenada Pejnovića (1966.) zbog ratnog zločina počinjenog nad civilnim stanovništvom za vrijeme srpske okupacije Vrhovina, u listopadu 1991. godine.

"Okrivljenika se tereti da je 4. listopada 1991. u zaseoku Čorci kod Vrhovina - kao pripadnik 'Milicije SAO Krajine' - odveo šetero Hrvata iz tog zaselka (Martina, Matu, Katu, Stjepana, Vladimira i Slavka Čorka) u 'odjeljenje milicije' u Vrhovinama. Sljedećeg dana odveo je civile u šumu, na predio Ćurinka-Oštri Vršak, gdje su ubijeni hladnim i vatrenim oružje", izjavio je jutros Hini v.d. županijskog državnog odvjetnika u Gospiću Pavle Rukavina.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Nakon podignute optužnice izvanraspravno vijeće Županijskog suda odredilo je optuženiku pritvor, koji može potrajati do završetka glavne rasprave, zbog bojazni od bijega i teških okolnosti izvršenja djela.

Za to kazneno djelo predviđeno je do 20 godina zatvora, istaknuo je odvjetnik Rukavina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene