Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gospić: Četvero teško ozlijeđenih slovačkih turista na putu u domovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero teško ozlijeđenih slovačkih turista, koji su se liječili u gospićkoj bolnici, danas su napustili bolnicu i na putu su u Slovačku, a u bolnici je na liječenju ostala jedna pacijentica s teškim ozljedama glave koja nije bila stabilna za prijevoz, izjavila je liječnica Ingeborg Božičević, šefica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Teško ozlijeđene je, prije njihova odlaska iz bolnice, jutros posjetio gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović zaželjevši im sretan povratak u domovinu.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Slika nije dostupna Stanje petero Slovaka stabilno

Po slovačke turiste, ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila blizu odmorišta "Zir" na autocesti Zagreb-Šestanovac i u kojoj je poginulo 14 osoba, došla su dva vozila slovačke hitne pomoći.

Teško ozlijeđena pacijentica koja je još zadržana u gospićkoj bolnici trebala bi, pak, rečeno je, danas poslijepodne biti prevezena u domovinu.

Tri teško ozlijeđene putnice iz slovačkog autobusa, koje su na liječenju u KB Dubrava, izvan su životne opasnosti i stanje im je stabilno i nepromijenjeno u odnosu na jučer, doznaje se danas u toj zagrebačkoj bolnici.

Stanje ozlijeđene putnice slovačkog autobusa, smještene na jedinici intenzivnoga liječenja riječke bolnice na Sušaku, teško je, priključena je na aparate i liječnici se bore za njezin život.

Danas dovršetak obdukcije tijela 14 Slovaka

Pročelnik Zavoda za sudsku medicinu u Rijeci Alan Bosnar kazao je za Hinu da će danas biti dovršene obdukcije tijela svih 14 slovačkih državljana nastradalih u prometnoj nesreći 7. rujna na autocesti kod Gospića, a tijela bi sutra trebala biti prevezena u Slovačku.

Nakon obdukcija, po nalogu Istražnog centra Županijskog suda u Rijeci, tijela će moći biti prevezena u Slovačku. Prijevoz 14 tijela trebao bi se obaviti sutra, što će ovisiti o načinu organizacije transporta, rekao je Bosnar.

Nakon udara autobusa u betonski stup nadvožnjaka pokraj autoceste Zagreb-Šestanovac kod Gospića u nedjelju ujutro 11 slovačkih državljana, koji su putovali na odmor u Vodice, preminulo je na mjestu nesreće, tri za vrijeme pružanja liječničke pomoći, a 23 ih je ozlijeđeno.

Tijela svih 14 preminulih slovačkih državljana prevezena su u riječki Zavod za sudsku medicinu radi obdukcije i pripreme za prijevoz u Slovačku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene