Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLENKOVIĆ O GORUĆEM PITANJU

"Dobili smo snažnu podršku da se Ina vrati u naše ruke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Dobili smo čvrstu podršku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da se Ina vrati u naše ruke. Smatramo da rad na ovom modelu treba nastaviti i da je to najprimjereniji način da se ide na ponudu 25 posto minus 1 dionica HEP-a", kazao je Andrej Plenković.

Hrvatska demokratska zajednica danas je održala sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Nakon te zajedničke sjednice novinarima se obratio predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Andrej Plenković Intervju uoči izbora Plenković otkrio koje uhićenje je promijenilo Milanovićevo ponašanje, priznao i veliku grešku: "Ona nije trebala biti u Vladi"

''Dobili smo čvrstu podršku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da se Ina vrati u naše ruke. Smatramo da rad na ovom modelu treba nastaviti i da je to najprimjereniji način da se ide na ponudu 25 posto minus 1 dionica HEP-a i očekujemo da je to strateški potez u interesu naše energetske sigurnosti i korak na kojem ćemo raditi tijekom godine'', rekao je Plenković.

''Što se nas tiče, od svih modela ovo je po našem uvjerenju najučinkovitiji koji bi generirao naše tržište kapitala te smatramo da je HEP kao profitabilna kompanija na taj način u poziciji da se dodatno osnaži. Prodaja bi donijela dovoljno sredstava za otkup MOL-ovog udjela u Ini'', istaknuo je.

Komentirao je i prijedlog Bože Petrova da se strateške kompanije urede ustavnim zakonom. ''Naš Ustav i danas ima članke koji jasno govore o prirodnim bogatstvima dok se također kaže da će se to pobliže urediti zakonima. To je više gesta simboličkog karaktera. Ja imam povjerenja u stranku i zakone i siguran sam da se zakonima može kvalitetno regulirati razina upravljačkih prava u ključnim tvrtkama'', rekao je Plenković. Naglasio je kako je njegov stav da se o ovom pitanju ne treba odlučivati na referendumu.

Na sjednici je bilo riječi i o ovogodišnjim lokalnim izborima. ''Nakon konzultacija u sljedeća četiri tjedna trebali bismo sredinom veljače imati liste za sve županije i sve ključne gradove. Izrazili smo ambiciju da HDZ ostvari još bolji rezultat nego je to trenutno. Očekujemo iskorake u gradovima i kvalitetne rezultate u općinama'', rekao je Plenković. Dodao je i kako je bilo riječi o radu odbora HDZ-a, koji će davati podršku radu Sabora i Vlade.

Na pitanje kad će i hoće li Hrvatska uvesti euro kazao je kako se nada da će se Hrvatska u mandatu ove Vlade približiti ispunjavanju kriterija za ulazak u eurozonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene