Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeg od briga i opuštanje

Gorski Kotar postao domaći skijaški raj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi muku muče sa zimom, no snijeg je mnogima i velika radost. Ne čudi, stoga, što su domaća skijališta puna, a snježne radosti pravi su način za provesti blagdan.

Tristotinjak skijaša iz cijele Hrvatske sjatilo se na Petehovac iznad Delnica. 'Malo smo tu u Delnicama, odmor, prijatelji, uglavnom milina, čisto da se malom odmorimo od svega', rekao nam je Ervin Jakopec iz Varaždina. Djeca će pamtiti Petehovac kao mjesto gdje su napravili svoje prve skijaške korake.

Pročitajte i ovo Sezona skijanja pred vratima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pripremite skije! Tradicionalni skijaški tjedan pred vratima: Iako se ulaže i u domaća skijališta, većina Hrvata ići će u inozemstvo Slika nije dostupna Ukoliko se nebo smiluje... Skijanje u Hrvatskoj - ušteda 70%!

'Klinci su uvijek bolji, odraslima treba malo više da se nauče', tvrdi učitelj skijanja Željko Kanjer. Ma kakva talijanska ili slovenska skijališta, kažu skijaši koji su danas uživali na Petehovcu. Nakon skijanja, odlazi se na topli čaj ili kuhano vino, a na radost skijašica, poslužuje ih mister Hrvatske. Za one koji si nisu mogli priuštiti neko od mondenih skijališta, goranska skijališta pravo su mjesto za zimsko uživanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene