Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje poledica

Gorski kotar: Dio tunela bez struje, ne rade benzinske crpke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema između čvorova Kikovice i Bosiljevo 1.

Poledica i dalje ograničava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobića i čvora Bosiljevo 2, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK), iz kojega upozoravaju vozače koji kreću na put kroz Gorski kotar kako ih, zbog pada napona električne energije u tom području, ne mogu upozoriti na stanje u prometu preko promjenjive svjetlosne signalizacije.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS"

Zbog povremene i mjestimične kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobića i čvora Bosiljevo 2. Od čvora Vrata do čvora Bosiljevo 2 pojedini tuneli nemaju električne energije, a ne rade ni benzinske crpke.

VIDEO i FOTO U Gorskom kotaru nema struje, otkazana nastava: oporavak će trajati tjednima

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema između čvorova Kikovice i Bosiljevo 1.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za II. skupinu: još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

U Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te većem dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura iz HAK-a upozoravaju na moguću poledicu.

Na cestama u gorju i na podvelebitskom dijelu Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni.

Zbog ledene kiše i srušenih stabala za sav su promet u Gorskom kotaru zatvorene ceste: D3 stara cesta kroz Gorski kotar na dionici Kikovica-Gornje Jelenje-Sopač, D32 Gornje Jelenje-Delnice-Tršće-Smrečje-Gerovski kraj-Crni Lug-Parg, ŽC5031 Čabar-Plešce, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje,

ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC5068 Vrata (spoj sa autocestom)-Belo Selo-Bukovac, ŽC5185 Mali Lug-Zamost i LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica.

Zimski uvjeti su i na području Samobora i Zaprešića. Sljemenska cesta u Zagrebu zatvorena je za sav promet, zbog prepriječene ralice.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi Prezid I i Zamost u Gorskom kotaru Za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Batina. Zbog radova za vozila iznad 7.5 t zatvoren je GP Ilok, do 10. lipnja.

Trajekti i katamarani plove redovito. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene