Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez koncesije

Gorka jutarnja kava u Opatiji: Komunalci srušili Tantru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lounge bar srušen je po nalogu opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića.

Više od pedesetak ljudi odazvalo se pozivu vlasnika lounge bara Tantra na opatijskom Lidu Ivice Brke na ranojutarnju, prilično gorku kavu. Naime, ondje su radnici Komunalca u pratnji policije i komunalnih redara nakon deset godina poslovanja srušili ovaj objekt, prema nalogu opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića.

Pročitajte i ovo KBC Sestre milosrdnice Projekt obnove Zagrebačka bolnica ruši dimnjak i ogradu, objavljeni detalji Počelo rušenje vile Frane Barbarić - 1 Bivši šef HEP-a Rušenje bespravno izgrađene vile Frane Barbarića na Hvaru: Sutra nestaje glavni dio

Vlasnik Tantre ne vidi razloga takvoj odluci, tvrdi da j objekt protuzakonito uklonjen pozivajući se na članak 94. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, prema kojemu inspekcijski nadzor na pomorskom dobru, što podrazumjeva i donošenje i izvršenje rješenja o uklanjanju bilo kakvih objekata, mogu obavljati isključivo inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukure i inspektori lučke kapetanije.

Komunalno redatstvo grada s time nema veze, poručuje Brko koji je deset godina na opatijskom Lidu temeljem uredno izdanog koncesijskog odobrenja, zbog čega je najavio i tužbu.

Počelo rušenje bespravnih objekata na Murteru

'Dakle jedna od najvažnijih plaža u Opatiji je prazna, bez sadržaja i plana rada, koncesija nije dodijeljena, ne zna se niti da li će biti dodijeljna ovoga ljeta, ljetna a sezona je pred nama. Prema planu, već prošle godine prvi dio projekta novog kupališta trebao je biti završen. Postavlja se pitanje odgovornosti za nastalu situaciju. Očito je da idejno riješenje Grada Opatije nije napravljeno na održiv način, stoga postaje upitna cijela realizacija projekta prema zadanom arhitektonsko-urbanističkom riješenju. Važno je reći da je natječaj za dobivanje koncesije za plažu Lido postavljen tako da je bilo vrlo neisplativo zainteresiranim investitorima ući u taj projekt. Već u startu su potencijalni, ozbiljni investitori odustali koji bi sigurno u danim rokovima izgradili novo kupalište', kazao je Brko napominjući kako je njegova tvrtka Tvrtka Colossal d.o.o.e zajedno s drugim hotelskim kućama s opatijskog područja iskazala interes, ali su nakon uvida u natječajnu dokumentaciju i procjene isplativosti odustali od natječaja.

Brko tvrdi da u 2014. za ovu plažu ne postoji koncesionar, jer Primorsko-goranska županija dosada niti s jednom firmom nije potpisala Ugovor o koncesiji. Istina je da je na natječaju za dobivanje koncesije pobijedila tvrtka Zorana Maržića, vlasnika susjednog hotela Bevanda, no ugovor o koncesiji još nije sklopljen. Pred Maržićem je tek ishodovanje potrebnih dozvola za izvođenje radova na plaži. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene