Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar se gasio i iz zraka

Požar kod Kistanja pod kontrolom, zaustavljeno širenje prema NK Krka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko je požara buknulo danas, a onaj kod Kistanja opasno se približavao nacionalnom parku Krka. Požar je pod kontrolom, nisu ugroženi objekti prometnice niti životi. Vatrogasci će ostati dežurati na terenu tijekom noći.

Tri kanadera i tri airtraktora gasili su požar na području Kistanja, te stavili vatru pod kontrolu i spriječili širenje prema Nacionalnom parku Krka.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Vatrogasci, ilustracija Nastale gužve Požar na zagrebačkom mostu: Zapalio se automobil, vatrogasci izašli na teren

Gašenje požara otežavao je vjetar, a u Centru 112 kažu da je opožarena površina puno veća od 70 hektara.

Kako doznajemo iz Javne vatrogasne postrojbe, na teren su upućeni vatrogasci iz Vrlike i Sinja, a opasnosti za kuće nije bilo.

U večernjim satima buknuo je požar na jednom od najvećih odlagališta otpada u Dalmaciji Kukuzovac nedaleko od Sinja. Požar je trenutačno pod kontrolom, a kako doznajemo od vatrogasnog zapovjednika DVD-a Sinj 20-ak vatrogasaca i 5 cisterni i dalje je na terenu.

''To se sad polako sanira, samo štč će to trebati dugo vremena da se sad ugasi, ali zasad je stanje zadovoljavajuće'', rekao je Stipe Ančić, zapovjednik DVD-a Sinj.

U zaseoku Mjerkači kod Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji, opožareno je oko 50 hektara makije. ''Najvažnije je da nisu ugroženi životi i nisu ugrožene kuće'', rekao je za DNEVNIK.hr županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovale su u gašenju 141 požara, 47 ih je bilo u Splitsko dalmatinskoj županiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene