Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci na terenu

Gori i kod Kistanja, zatražena evakuacija stanovnika: "Požar je iznimno aktivan, vjetar je jak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci JVP šibensko-kninske županije ističu kako je požar iznimno aktivan

Ako posjedujete fotografije požara i želite ih podijeliti s čitateljima portala Dnevnik.hr, možete ih poslati na moj.report@novatv.hr. Napominjemo da prilikom fotografiranja nikako ne poduzimate radnje kojima biste mogli ugroziti svoj život.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

Nakon požara koji su jutros zahvatili benkovačko područje, u  poslijepodnevnim satima požar je izbio i kod Kistanja, u šibensko-kninskoj županiji.

Potvrdili su nam to u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Šibensko-kninske županije.

"Požar je iznimno aktivan, radimo na njemu, vjetar je jak", kazao nam je u kratkom telefonskom razgovoru jedan od vatrogasaca.

Kako javlja Sibenik.in dva policijska kombija zatražili su vatrogasci kako bi evakuirali stanovnike zaseoka Maričići kod Kistanja, gdje se opet razbuktao požar koji je planuo kasno sinoć i oko 1,30 sati jutros bio proglašen lokaliziranim, doznajemo u Županijskom centru 112.

"Što je dalje bilo s tim kombijima i ljudima, zbilja trenutno ne znamo, samo od jutros odgovorili smo na najmanje 300 telefonskih upita. Ne znamo ni koliko je vatrogasaca na terenu, jer su neki preko noći prebačeni na požarišta u Zadarskoj županiji, a sad su vraćeni u Kistanje. Zatražena je i pomoć iz zraka, ali niti jedan kanader i air tractor nije dostupan zbog drugih velikih požara u zemlji i očito je da će situaciju u Kistanjama morati riješiti vatrogasci koji su trenutno tamo", kažu u Županijskom centru 112.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene