Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iduće četiri godine

Gordana Sobol nova predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za predsjednicu Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a večeras je izabrana Gordana Sobol, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova.

Sobol je na izbornoj skupštini Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a bila jedina kandidatkinja za to mjesto. U izjavi je Gordana Sobol rekla kako je Socijaldemokratski forum žena SDP-a izbornu skupštinu imao uoči izborne godine, pa će, s jedne strane sigurno raditi na ostvarenju njihova opredjeljenja za ravnopravno uključivanje i zastupljenost žena na izbornim listama, a s druge strane, čeka ih zajednički rad u stranci na izradi svih programskih dokumenata s kojima izlaze pred građane.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

'Sljedeće godine i godina iza toga, jer očekujem da ćemo preuzeti vlast, žene SDP-a će raditi i na stvarnoj primjeni svih zakona, politika i strategija koje i sada ima Hrvatska. One se, na žalost, ne primjenjuju ili se ne primjenjuju u dovoljnoj mjeri, a važne su ne samo radi ravnopravnosti žena, nego i radi demokratizacije cijelog društva i iskorištavanja svih potencijala koje ovo društvo ima i čiji su neizostavni dio i žene', istaknula je Sobol, koja će novu dužnost obnašati u iduće četiri godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene