Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ambicija bez pokrića?

Maras najavio rast, poduzetnici poručili: 'Nema razloga da odahnemo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognoze ministara Marasa puno su ambicioznije od onih koje imaju kreditne agencije.

Dok ministar Lalovac traži spas za proračunsku rupu, njegov kolega Maras - pun je optimizma. 2015., najavljuje, sigurno će biti godina gospodarskog rasta!

Pročitajte i ovo Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu" Slika nije dostupna Procjene EK Andrej Plenković: Prognoze Europske komisije su poticajne

Veliki regionalni kongresni centar za razvoj poduzetništva projekt je vrijedan oko 200 milijuna kuna sufinanciran sredstvima iz EU. Buduća zgrada biti će smještena kod zagrebačkog velesajma na Kajzerici. Osim uredskog dijela, imat će trening dvorane, smještajni i ugostiteljski dio, inovacijski park. Početak radova počinje krajem ove godine a kraj se predviđa 2016-te. Natječaj za radove je otvoren.

'To je najveća investicija koja će se dogoditi u Zagrebu pa i u Hrvatskoj', rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Dobra vijest za napaćene Hrvate: Rezanja plaća i mirovina neće biti!

Nabrajao je ministar milijunske projekte koji bi se trebali realizirati iduće godine.  Za razliku od kreditnih agencija koje predviđaju rast od 0,6% Maras ima puno ambicioznije prognoze.

'Sljedeća godina će sigurno biti godina gospodarskog rasta i to ne oko nule nego će biti bliže 2 postotna poena', uvjeren je ministar.

Niti tri posto, poručuju građevinari - ne bi bilo dovoljno. Pravi oporavak kreće tek kad se oporavi građevina, a to se još nije dogodilo.

Vrijeme curi...

'Bit ću skroman, ja bi samo da se barem zaustavi negativni trend. Mi smo lakmus. Prva kriza kreće kod nas i prve naznake izlaska kreću od nas', rekao je za Dnevnik Nove TV Filip Filipec iz tvrtke Tehnika d.d.

Nekretninski biznis direktno stvara probleme bankarima. A kreditni rejting i dalje u smeću.

'Više nema proračunskih zaliha'

'Naš je rejting tako slab da nema nikakvog razloga da odahnemo. Ključni izazov je kako podići rejting', poručuj Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke. Gospodarstvo, tvrde poduzetnici, treba rasteretiti.

'Kao što je Njemačka učinila u periodu kad je spašavala svoju industriju, kad je išla u rasterećenje čak i stimuliranje. Sjetimo se autoindustrije kad je svatko za kupljeni automobil dobio 2500 eura', rekao je Ivan Miloloža, predsjednik uprave Munje

Do kraja mandata ove Vlade manje je od godinu i pol. Vrijeme curi, a rezultat je bez obzira na verbalni optimizam - loš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene