Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon uputa o Istanbulskoj

Bauk o mailu zastupnicima: "Možda je intonacija bila malo lepršava, ali nitko mi nije ništa zamjerio"

Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr)
Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Nakon što je Arsen Bauk SDP-ove zastupnike sinoć mailom uputio da se suzdrže od davanja izjava o Istanbulskoj konvenciji,danas poručuje da mu to nitko nije zamjerio.

"Ne bih rekao da je mail sve začudio. Logično je da ako vodstvo stranke daje izjavu u 11, da se ostali suzdrže od izjava. Možda je malo intonacija bila lepršava, ali nitko mi nije ništa zamjerio", kazao je Bauk.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić također nije mogao izbjeći pitanja o mailu koji je Arsen Bauk sinoć poslao SDP-ovim zastupnicima, a u kojem ih poziva da se suzdrže od davanja izjava vezanih uz ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Poručio je kako su "sve članice i članovi SDP-a su pozvani otvoreno i slobodno govoriti o samoj Istanbulskoj konvenciji, kao i o drugom stavu".

"Moramo voditi računa i o tome da u SDP-u, kad donesemo jednoglasan stav i kad definiramo stavove, da se tih stavova držimo i da se nitko ne smije ponašati kao nezavisni zastupnik.

Rekli smo prije dva dana da ćemo donijeti odluku kad vidimo tekst. Mi nismo ni na koji način htjeli dopustiti bilo kakvo falsificiranje niti iskrivljavanje, niti krivu interpretaciju, niti brisanje roda, koji je definiran u Istanbulskoj konvenciji. To se ne može izbrisati. Ona će se na ovaj način na koji je predložila Vlada prihvatiti u cijelosti. I zbog toga, danas kad smo donijeli taj stav, svi su zastupnici pozvani da ga podrže i da slobodno govore o tome. Neki su bili malo nestrpljivi, odnosno lepršavi ovih dana, pa su slobodno iznosili svoje stavove i tu nema nikakvog razloga za sankcioniranje", kazao je Bernardić.

Mail s uputama za zastupnike SDP-a u Saboru je komentirao i Gordan Maras. Novinari su ga pitali smije li on danas uopće komentirati Istanbulsku konvenciju.

"Smijemo govoriti o svemu, nisam baš analizirao taj mail. Ako su ga svi dobili, dobio sam ga i ja, ali nisam imao vremena ići u dubinu proučavati", kazao je Maras.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene