Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video na Facebooku

Maras: "Doživio sam neviđeni napad, prvi put u povijesti ministar prijeti tužbom zastupniku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras nastavlja obračun s ministrom financija Zdravkom Marićem.

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras jedan je od aktivnijih političara na društvenim mrežama. Redovito objavljuje statuse vezane uz situaciju oko Agrokora, televizijskih gostovanja ili videosnimke u kojima komentira aktualna događanja u Saboru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Slika nije dostupna STARI RATOVI ''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade

U najnovijoj snimci osvrnuo se na izjavu ministra financija Zdravka Marića koji je poručio kako razmišlja o "konkretnim aktivnostima" nakon što ga je Maras u Saboru optužio da laže poručivši kako ima ima dokaz da ga je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo na preveliku izloženost Agrokora.

"Jučer ste vidjeli jednu zanimljivu raspravu oko rada Vlade. Svi smo svjesni da se u proteklih godinu dana ništa nije napravilo, a sada vidimo i novu krizu oko Agrokora. Želim reći da sam jučer doživio neviđeni napad. Prvi puta u povijesti, jedan ministar prijeti tužbom zastupniku koji je za govornicom u Saboru izrekao jednu istinu da je HANFA 2016. godine upozoravala sve sudionike sastanaka Vijeća za financijsku stabilnost na problem faktoringa. To piše u izvješću koje je javno dostupno. Ja sam to rekao u sabornici kao i da je Marić bio svjestan tih problema jer ga je HANFA upozoravala na to. Čovjek je sad izgubio živce i prijeti tužbom. Pa neka tuži. Kazao je da će razmislit o tome koji su njegovi budući postupci. Moj prijedlog njemu i premijeru Plenkoviću je da dobro razmisli što će napraviti trebaju li mu takvi ministri. Ako već razmišlja, neka podnese ostavku, riješit će se briga. Ja sam siguran da će to tako završiti. Vidjet ćete da SDP neće odustati od Istražnog povjerenstva. Istina se mora saznati ma koliko god HDZ bio nervozan. Neće me zastrašiti tužbama niti osobnim napadima koje vidim svaki dan. Ja zastupam vas, a ne Plenkovića, niti Bačića ili Zdravka Martić", poručio je u videu Maras.

Maras se jutros u Saboru verbalno sukobio s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom. Uporno je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, prozvao da nije služio vojni rok. Međutim, Radin mu ne dopušta da za to koristi institut povrede Poslovnika, tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je isprva odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ. HDZ-ovi su mu zastupnici iz klupa također dovikivali da sjedne, što mu nije baš sjelo. "Neću sjesti dolje! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?" govorio je Maras iz HDZ-a, no uskoro je ipak sjeo. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene