Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gordan Jandroković

Jandroković: "Slavimo pobjedu vojske, policije i cijelog hrvatskog naroda"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u petak je svim hrvatskim građanima uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u kojoj ističe kako Hrvatska slavi pobjedu vojske, policije i cijelog hrvatskog naroda izvojevanu u vojno-redarstvenoj akciji "Oluja" za državu, slobodu i demokraciju.

"Oluja je bila odlučujuća bitka, koja je hrvatskom narodu nakon pet godina velikosrpske agresije donijela mir i slobodu, spojila Hrvatsku u cjeloviti državni prostor i potvrdila oslobodilački karakter Domovinskog rata, njegovu legitimnost u obrani svojeg naroda, države i njezina nacionalnog identiteta", navodi Jandroković.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

Slaveći pobjedu, dodaje, potrebno je odati najdublje poštovanje i zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, svim hrvatskim braniteljima i domoljubima "bez kojih Hrvatske ne bi bilo".

Ističe kako je Domovinski rat temelj postojanja suvremene hrvatske države, te je stoga trajna obveza zaštititi prava i dostojanstvo hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

"Također, obaveza je i odgovornost svih nas da na temeljima Domovinskog rata skrbimo o daljnjem jačanju državnih institucija i pravnog okvira Republike Hrvatske, gospodarskom razvoju i napretku, ali i o međusobnom uvažavanju i razvijanju osjećaja osobne odgovornosti i solidarnosti u društvu", zaključuje u čestitki predsjednik Hrvatskog sabora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene