Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gordan Jandroković:

"Analizirat ćemo zašto je Prgomet ostvario loše rezultate i poduzeti određene korake"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković osvrnuo se na rezultate lokalnih izbora.

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković na konferenciji za medije  komentirao je rezultate lokalnih izbora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković o detaljima dogovora s Domovinskim pokretom Više članova u Vladi Plenković: "Dogovorili smo da tri resora pripadnu DP-u. Prvi u EU uvodimo to ministarstvo". Otkrio i neke ministre koji ostaju u Vladi Pavao Vujnovac Oglasili se brojni Reakcije na dogovor: "Ako je bilo dvojbe, sad je više nema, postao je stvarni gospodar Hrvatske!"

"Ostvarili smo sve svoje strateške ciljeve. Nakon prvog kruga, mi smo uvjerljivi pobjednici. Imamo najveći broj župana, gradonačelnika i općina kao i župana i županija. Potvrdili smo da smo najjača politička stranka u RH", kazao je Jandroković.

Kazao je kako je HDZ u prvom krugu pobijedio u 12 županija te u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje idu s partnerima.

"Vjerujem da ćemo pobijediti Keruma u Splitu"

Potom je usporedio rezultate HDZ-a i SDP-a.

"SDP je pobjedio u dvije županije. HDZ je pobjedio u 43 grada. U drugi krug ulazi još 45 kandidata HDZ-a. SDP je pobjedio u 13 gradova. Što se tiče općina, HDZ je pobjedio u 168 općina, a u 73 idemo u drugi krug. SDP je pobjedio u 32 općine", kazao je Jandroković.

Rekao je i da u Splitu i Osijeku HDZ ima najveći broj gradskih vijećnika. U Rijeci smo pojedinačno drugi po broju vijećnika u gradskom vijeću.

"U 6 gradova dobili smo svoje gradonačelnike, a posebno nam je drago što imamo svoje gradonačelnike u Hrvatskoj Kostajnici i Belom Manastiru", kazao je Jandroković.

Upitan kakav je plan za Split, Jandroković je kazao u drugi krug ulaze s puno optimizma

"Vjerujemo da ćemo pobjediti Keruma. Opara će se obratiti svima onima za koje smatra da žele građanski Split koji ne dijeli građane na ove ili one. Očekujemo da će Opara privući sve one koji žele ozbiljno upravljanje gradom te ne žele klijentelističke veze. U Splitu imamo jak program i kandidat", kazao je Jandroković.

"Rezultat u Zagrebu ispod očekivanja"

Na pitanje tko će biti odgovoran za poraz Drage Prgometa, Jandroković je kazao kako je njihov rezultat u Zagrebu ispod očekivanja.

"Desno biračko tijelo raspodijelio se na četiri kandidata. Razgovarat ćemo i analizirat zašto se takav rezultat dogodio i poduzeti određene korake", kazao je Jandroković.

Osvrnuo se i na rezultate izbore u Kninu.

"HDZ će snažno stati iza svoje kandidatkinje i vjerujem da ćemo imati svoju gradonačelnicu", kazao je Jandroković.

Komentirajući rezultate Mosta, kazao je kako Most ne uzima glasove HDZ-u.

"To je više pitanje za kolege iz SDP-a nego za HDZ-a", rekao je Jandroković.

O izjavi Predsjednice i planovima za sastavljanje parlamentarne većine, Jandroković je kazao kako će se držati pravila demokracije.

"Na prvoj sjednici Sabora predstavit ćemo kandidate za nove ministre i pokazati većinu", rekao je Jandroković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene