Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučno i jasno

Jandroković o Agrokoru: ''Ako analiza dokumenata pokaže nešto negativno, onda će netko i odgovarati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković poručio je u petak navečer iz Šibenika kako su dokumenti, koje je izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio Vladi na provjeru i to na zahtjev premijera Andreja Plenkovića, trenutno na analizi te dodao kako se ''nada da analiza neće pokazati nešto negativno''.

Nakon što se u javnosti digla velika prašina oko naknada koje za svoj rad dobiju savjetnici Agrokora Ante Ramljaka premijer Andrej Plenković zatražio je na uvid dokumente koje je u Vladu dostavio osobno izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) KRIZA U AGROKORU Andrija Jarak o sastanku vjerovnika s premijerom: "Ključno je pitanje - što je u Zagrebu tražio drugi čovjek Knightheada?" Slika nije dostupna proces nagodbe ide dalje Andrej Plenković napokon progovorio o Ramljakovoj ostavci: "Njegov potez nije me nimalo iznenadio"

'Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zatražio je od izvanrednog povjerenika Agrokora, Ante Ramljaka, detaljne analize troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje američki AlixPartners. Dokumenti koji su dostavljeni detaljno će se analizirati te će nakon toga Vlada odlučiti o daljnjim koracima'', objavljeno je u ponedjeljak u priopćenju iz Ureda Predsjednika Vlade.

''Oni koji su odgovorni, morat će odgovarati''

‘’U tijeku je sada analiza, da vidimo što se točno dogodilo. I nadam se da ta analiza neće pokazati nešto negativno. Jer ako pokaže nešto negativno, onda će oni koji su za to odgovorni morati i odgovarati! I Hrvatska demokratska zajednica neće dozvoliti da zbog bilo koga tko je eventualno nešto krivo radio, plati političku cijenu! To vam jamčim", izjavio je u petak navečer u Šibeniku predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Podsjetimo, nakon što je u javnost procurila informacija da je tvrtka Texo Management d.o.o. u kojoj je do imenovanja za Vladina povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila ugovor s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, o savjetovanju krajem travnja 2017. godine, te da za svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od oko 242.893,76 kuna, predsjednik Sabora je izjavio kako mu taj podatak ''nije nimalo simpatičan''.

"Kada sam vidio da je angažirana i tvrtka u kojoj je nekad radio povjerenik Ramljak, taj podatak mi je iznenađujuć i nije mi simpatičan", rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene