458356
458356
458356
458356
458356

Goran Marić: "Nećemo rasprodavati imovinu samo da napunimo proračun"

  • , 25.11.2016., 14:26
  • Autor:
  • komentara

Ministar državne imovine Goran Marić najavio je da država neće rasprodavati tvrtke i ostalu imovinu samo da bi se napunio proračun nego će upravljati po načelu dobrog gospodara.

 
 
 
 
Plan za državnu imovinu (Video: Dnevnik Nove TV)
Plan za državnu imovinu (Video: Dnevnik Nove TV)

Prvenstveno će na prodaju, istaknuo je, državni udjeli u više od 100 tvrtki gdje država ima ispod 1 posto dionica. Sve državne tvrtke koje dobro posluju poput Podravke treba još poboljšati, smatra Marić, a država pokazati da im može biti dobar gospodar.

"Za privatizaciju sam onih poduzeća koja su nepotrebna i gdje država doista nema što raditi, ali sam za zadržavanje u nekim tvrtkama koje se mogu još više oplemeniti i postići još bolja cijena za jedno određeno vrijeme", poručio je Goran Marić.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se