Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Automobili Google na našim cestama

Google Street View počinje snimati na hrvatskim cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki internetski div najavio je da će u Hrvatskoj početi prikupljati fotografije za uslugu Street View, ali i za unapređenja Google Mapsa.

U nadolazećim tjednima Googleovi automobili i bicikli vozit će i fotografirati lokacije diljem Hrvatske. Prikupljene fotografije obradit će se i spojiti, a proces će trajati nekoliko mjeseci. Google je najavio da će štititi privatnost građana jer će lica ljudi i registracijske oznake vozila biti zamagljeni. Fotografije će se moći prijaviti za uklanjanje klikom na ikonu 'prijavite problem' smještenu u daljnjem lijevom kutu fotografije.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

Street View je usluga dostupna u više od 30 zemalja. Ona omogućava virtualno istraživanje lokacija putem panoramskih fotografija snimljenih na razini ulice.

Usluga omogućuje korisniku pogledati restoran prije same rezervacije, napraviti plan putovanja, organizirati mjesto sastanka, dobiti pomoć oko domaće zadaće iz zemljopisa i još puno toga.

Više informacija o usluzi Street View možete doznati na adresi http://google.hr/streetview. Također, na navedenoj stranici na kalendaru vožnje možete pronaći informacije o kretanju Google automobila.

Zbog zabrinutosti za privatnost građana u mnogim je zemljama Googleu bilo zabranjivano snimanje. Zabrana je donedavno bila na snazi i u Austriji, a zbog problema sa sudovima Google je u potpunosti obustavio snimanje u Njemačkoj. Kamere Street Viewa zbog prosvjeda lokalnih vlasti trenutačno ne snimaju ni u Indiji. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene