Obavijesti Video Pretražite Navigacija

GONG: Do subote rok za promjenu podataka birača za manjinske izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevladina udruga za promatranje izbora GONG upozorava birače, pripadnike nacionalnih manjina, da u subotu, 2. lipnja, istječe rok za provjeru i promjenu podataka u popisima birača za izbore za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina raspisane za 17. lipnja.

Pravo glasa na predstojećim izborima imaju samo pripadnici one nacionalne manjine (za koju će se izbori održati u pojedinom gradu, općini ili županiji) koji su upisani u popis birača s pripadajućom oznakom nacionalnosti. Iznimno, birači upisani kao Muslimani u popis birača moći će glasati za vijeća i predstavnike bošnjačke manjine, ističe GONG u današnjem priopćenju.

Pročitajte i ovo Gong objavio kartu na kojoj možete provjeriti kojoj izbornoj jedinici pripadate Frankenštajnska podjela Ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći Karta izbornih jedinica u Zagrebu Jedini podijeljeni grad Živite u Zagrebu i ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći

Birači svoje podatke u popisu birača mogu provjeriti i putem web stranice Središnjeg državnog ureda za upravu www.uprava.hr, a više informacija o izborima građani mogu pronaći na stranici Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr, kaže se u priopćenju GONG-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene