Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijun i pol kubika

"Nema mirovanja, cijelo ovo ljeto će se intenzivno raditi": Golema šteta u šumama nakon nevremena

Aktualno Galerija Goleme štete na šumama - 5 Goleme štete na šumama - 5 Foto: DNEVNIK.hr Goleme štete na šumama - 1 Goleme štete na šumama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Goleme štete na šumama - 2 Goleme štete na šumama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Goleme štete na šumama - 3 Goleme štete na šumama - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Goleme štete na šumama - 4 Galerija 1/7 >>
Golema šteta nastala je na šumama, stradalo je miljun i pol kubika! Šteta je oko 140 milijuna eura. Razmjeri se razlikuju od područja do područja. Najviše je stradao spačvanski bazen.

Hitno se mora provesti sanacija jer prijete štetnici koji mogu prijeći na zdrava stabla. Porušena debla idu na tržište - najveći dio za ogrijev, a trupci za drvnu industriju, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

"Nema sada mirovanja, cijelo ovo ljeto će se intenzivno raditi da se sve to izvadi van, oslobodi prostor i da počnemo sanirati štetu kroz podizanje novih nasada", pojasnio je Nediljko Dujić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma.

Pročitajte i ovo Požar na Čiovu i dalje aktivan - 9 dim došao do korčule FOTO/VIDEO Teška noć pred vatrogascima na Čiovu: "Nadamo se da ćemo izdržati do jutra, a onda opet krećemo punom snagom. Morat ćemo tražiti pomoć s mora"

"Problem će biti na nizinskom području jer je pretoplo što je problem za hrast i hrastovu mušicu koja ulazi u debla i jednostavno pravi problem, radi piljevinu od zdravih stabala", zaključio je  Damir Miškulin iz Hrvatskih šuma, zagrebačke podružnice.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene