Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ličila, lovila, upisala studij...

PRVA GODINA PREDSJEDNICE Gdje je pogriješila, a što je dobro obavila?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je obećavala da će smanjiti troškove i broj zaposlenika ureda, ima ih samo dva manje nego Josipović. Obećala je i preseljenje u rezidenciju u Visokoj, ali ni ono se nije dogodilo.

Od izbora za predsjednika države prošlo je točno godinu dana. Kolinda Grabar Kitarović na današnji je dan pobijedila u drugom krugu izbora predsjednika Ivu Josipovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi objavio Dnevnik Nove TV Politico o bivšoj predsjednici kao kandidatkinji za čelo NATO-a: ''Može se pohvaliti jednim od najimpresivnijih životopisa'' Slika nije dostupna preokret preokreta Teško je ovo objasniti: Bivša predsjednica u jednom danu dvaput promijenila mišljenje o uredu... Čekamo nastavak!

Nakon izborne pobjede prvo je otišla u posjet braniteljima u šator. U kampanji je obećavala da će smanjiti troškove i broj zaposlenika ureda no ima samo dva manje nego Josipović, nije ispunila obećanje da će se preseliti u rezidenciju u Visokoj.

Najavljivala je kako će Hrvatsku umjesto regiji, okrenuti Zapadu, a kasnije dobila titulu kraljice Balkana.

U jeku migrantske krize imala je suprotna stajališta od Vladinih, a najviše je odjeknula njezina poruka njemačkoj kanclearki Angeli Merkel.

U posjetu Americi družila se s Hillary Clinton, posjetila je Papu, a u Zagrebu ugostila američkog potpredsjednika Joea Bidena.

'Odlično odradila vanjskopolitičku dimenziju jer ova vlada nas je upropastila, upropastila naše odnose sa svima. Milanović nas je sa svima posvadio i da nije bilo Predsjednice republike ona je jedina održavala tu mrežu dobrih odnosa', priča o predsjednici šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

S vladom Zorana Milanovića nije bila u najboljim odnosima, a Milanović se nije htio fotografirati s njom na konzultacijama.

'Mislim da je Josipović bio bolji predsjednik i da se to ne može popraviti', rekao je Milanović.

Politički analitičar Tihomir Cipek smatra da je korektno obavljala posao oko izbora, ali ostala nedorečena u vanjskoj politici i pogriješila u odnosima s mađarskom tijekom migrantske krize.

'Mislim da vi morate u takvom tipu konflikta biti na strani svoje zemlje čak i ako se ne slažete oko svega s vladom vlastite zemlje', kaže Tihomir Cipek.

Predsjednica je dosad već ličila stan, bavila se građevinskim i poljoprivrednim radovima, lovila ribu. Uz sve, upisala je doktorski studij, a pokazala je i kako održava dobru kondiciju za sve obveze.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene