Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od Salzburga do Remetinca

Godina dana od bijega Ive Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žurnim korakom tog je četvrtka Ivo Sanader otišao iz Kozarčeve ulice. Praznih ruku, ne odajući da se sprema na bijeg.

Nekoliko sati nakon izlaska iz doma u Kozarčevoj ulici, stigla je obavijest – 'Potvrđujemo da je dr. Ivo Sanader izašao iz RH danas u 11. sati i 10 minuta. Preko graničnog prijelaza Bregana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Slika nije dostupna TEGOBE ŽIVOTA IZA REŠETAKA Otkriveno što očekuje zatvorenika koji nije uspio pobjeći iz Remetinca: Policajac godinama upozorava na probleme u zatvorima

''Tražit će se naravno izručenje', rekao je tada Tomislav Karamarko. Dok su svi pokušavali shvatiti što se upravo dogodilo, Uskokovi dostavljači uzalud su Sanaderu pokušavali uručiti poziv.

Brzo poput njegovog odlaska iz zemlje bilo je i skidanje imuniteta. Otkriveni su i razlozi - udruživanje za počinjenje kaznenih djela i zlouporabe položaja i ovlasti. Nizale su se političke reakcije.

Oglasio se i sam Sanader, telefonski nam je rekao da se vraća navečer. Odvjetniku Mati Matiću javio je pak da stiže za 3-4 dana. Sutradan, dok se nagađalo gdje se skriva, trajao je pretres njegovog doma. Odnijeli su brojne dokumente i računala.

Austrijska policija u 5 sati poslijepodne potvrdila je da je uhitila Ivu Sanader. Avionska karta za Washington koju je netom kupio, ostala je neiskorištena.

Nakon 7 mjeseci u austrijskom pritvoru, Ivo Sanader izručen je u Hrvatsku. Boravišna adresa od tog trenutka postala mu je ona u Remetinečkom zatvoru.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene