Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spomen na poginulog policajca

Glina: 19. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Glini je, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića, u organizaciji MUP-a i Grada Gline, obilježena 19. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu, u spomen na napad srpske paravojske, uz potporu JNA, na policijsku postaju Glina na današnji dan 1991., svega nekoliko sati nakon sto je Hrvatska proglasila samostalnost i neovisnost.

U tom prvom oružanom napadu na samostalnu Hrvatsku poginuo je hrvatski policajac Tomislav Rom iz Gornjeg Viduševca kod Gline, ranjena su dvojica policajaca, dok je 16 policajaca zarobljeno i odvedeno u zarobljeništvo u Knin. U spomen na poginulog policajca Tomislava Roma, na njegovom grobu na groblju u Gornjem Viduševcu položeni su vijenci i zapaljene svijeće i odana počast, dok su izaslanik ministra unutarnjih poslova RH Vladimir Faber i otac poginulog policajca Luka Rom otkrili spomen ploču na zgradi sadašnje policijske postaje u centru Gline.

Pročitajte i ovo Branko Bačić 74 montažne kuće Kontejneri u Glini su prošlost, Bačić poručio: "Ovdje se grade i još tri višestambene zgrade" Nema vode Sramotno Temperature otišle nebu pod oblake, a neka sela na glinskom području danima nemaju vodu: "Užas. Rekli su nam da ne znaju gdje je kvar"

>> Josipović u Jadovnom: Obnovit ćemo sve naše spomenike

Na prigodnom skupu pred ruševinama stare zgrade policijske postaje, o značaju herojske bitke za glinsku policijsku postaju i prvom napadu agresora na hrvatsku samostalnost i suverenitet, govorili su državni tajnik MUP-a Faber, izaslanik sisačko-moslavačke županice Ivica Pandža Orkan i gradonačelnik Gline Milan Baksic. Misu za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu u glinskoj crkvi sv. Ivana Nepomuka služio je glinski župnik vlč. Alfred Kolić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene