Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna - 4000 kuna

Glavni ravnatelj policije kažnjen zbog sukoba interesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sukoba interesa u periodu lipanj 2012. - lipanj 2013. godine, s 4000 kuna kažnjen je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić kažnjen je s 4000 kuna zato što je od lipnja 2012. do lipnja 2013. uz dužnost u Ravnateljstvu bio član Nadzornog odbora tvrtke AKD, odlučilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Dužnosnici, prema zakonu, ne smiju biti članovima nadzornih odbora, pa je Dominić trebao napustiti mjesto u AKD-u kada je imenovan glavnim ravnateljem. Kaznu, sukladno odluci povjerenstva, može platiti u dvije jednake mjesečne rate.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije se vidjela Žena u Dalmaciji iscrtala zebru na cesti, dobila je kaznu Sabor Tajno glasanje Sabor izabrao novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, predsjednica je Aleksandra Jozić Ileković

Dominić je tijekom tri mjeseca u 2012. primao i novčanu naknadu za članstvo u nadzornom odboru u iznosu od 2000 kuna, a naknadno je vratio 1620 kuna. Na traženje povjerenstva očitovao se o prekršaju, nije osporavao činjenice ali smatra da nije kršio zakon jer da njegovo članstvo u NO spada pod iznimke koje vrijede za vanproračunske fondove i tvrtke od posebnog državnog interesa.

Glavni ravnatelj policije u sukobu interesa?

Povjerenstvo njegove argumente nije uvažilo te ga je kaznilo novčanom kaznom. Predsjednica povjerenstva Dalija Orešković naglasila je da je veliki broj dosad dovršenih postupaka omogućio uspostavu kriterija za kažnjavanje dužnosnika koji krše zakon a da je u konkretnom Dominićevom slučaju činjenica da je napustio NO i prije nego je postupak protiv njega pokrenut utjecala na nižu izrečenu sankciju.

Na današnjoj sjednici zabilježen je i jedan novitet koji omogućava nedavno usvojen Pravilnik o radu povjerenstva. On, naime, omogućava da se pojedini član povjerenstva izuzme iz rasprave i odlučivanja o određenom slučaju ako smatra da bi mogao biti neobjektivan. Tako se član povjerenstva Boris Spudić izuzeo iz slučaja koje je povjerenstvo vodilo protiv glavnog ravnatelja policije s obzirom da je nekada radio u MUP-u i surađivao s Dominićem. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene