Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna regulacija

Glavni kolodvor zatvoren na deset dana: Evo kako se regulira promet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od sinoć pa sve do 11. ožujka za sav je promet zatvoren Glavni kolodvor u Zagrebu, zbog čega vrijedi posebna regulacija željezničkog prometa.

Zbog radova na projektu zamjene zastarjelog sustava signalno-sigurnosnih uređaja od sinoć do 11. ožujka promet zagrebačkim Glavnim kolodvorom u potpunosti je obustavljen.

Zbog te situacije i činjenice da će putnici iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva stizati na različite lokacije u gradu, ZET je uveo posebnu tramvajsku liniju broj 10, koja prometuje na relaciji Zapadni kolodvor – Ulica Republike Austrije – Trg bana J. Jelačića – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Zvonimirova – Borongaj i obratno. Radnim će danom voziti svakih 7 do 12 minuta, a subotom i nedjeljom svakih 12 do 19 minuta. HŽ-ove karte za vlak vrijede na svim tramvajskim linijama te na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare (uključujuči Veliku Goricu).

Putnici koji se voze u vlakovima do kolodvora Resnik prevoze se autobusima do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno. Raspored vožnje vlakova tijekm posebne regulacije prometa možete pronaći OVDJE.

>>
Za sav se promet zatvara Glavni kolodvor, ZET uvodi tramvaj broj 10

Pročitajte i ovo Zagrebački busevi - 2 Alarmantno stanje Jeziva svjedočanstva vozača ZET-a, zbog stresa daju otkaze: "Vozimo neispravnih kočnica, zna se dogoditi da autobus sam doda gas..." Ilustracija Važna obavijest U četvrtak se zatvaraju dvije važne zagrebačke prometnice, provjerite alternativne pravce i što se mijenja u javnom prijevozu

Što s kupljenim kartama?

HŽ javlja da će putnici koji su kupili pojedinačne i pretplatne karte HŽ Putničkog prijevoza moći koristiti organizirani zamjenski prijevoz. Putnici koji će tijekom radova koristiti druge vrste prijevoza, ali će nakon radova željeti koristiti željeznički prijevoz, mogu kupiti polumjesečnu pretplatnu kartu s rokom valjanosti od 16. do 31. ožujka 2013. godine.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama mogu ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Tijekom posebne regulacije željezničkog prometa blagajne na Glavnom kolodvoru bit će otvorene za kupnju karata za unutarnji i međunarodni prijevoz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene